Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Piece of My Heart -Rock\'n\'roll-drap

Inspektør Banks gir seg rocken i vold i bok nummer 16.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOK: Under en stor rockfestival i Yorkshire høsten 1969 blir ei ung jente drept, og politiet invaderer en dopliberal ungdomskultur for å finne gjerningsmannen.

Mer enn 30 år seinere må Alan Banks etterforske drapet på en musikkjournalist som var i ferd med å avsløre en hemmelighet.

Led Zeppelin

1969 var året da hippietidas rockfestivaler nådde både topp og bunn. Woodstock i august var den store manifestasjonen av «peace and love»-generasjonens idealer, bare noen måneder etter endte Altamont-festivalen til Rolling Stones med vold og drap.

Brimleigh-festivalen fant bare sted i Peter Robinsons fantasi, men med Pink Floyd, Fleetwood Mac og Led Zeppelin burde den blitt en garantert suksess. På artistlista sto også det lovende lokale bandet Mad Hatters, som var i ferd med å spille inn gjennombruddsalbumet. Men midt på svarte natta, mens Zeppelin dundrer gjennom «I Can\'t Quit You Baby», blir ei ung jente brutalt knivdrept.

Etterforskningsleder Stanley Chadwick er i slutten av 40-åra, var soldat under krigen og har lite til overs for langhårede ungdommer som hører på bråkete musikk. Uheldigvis har han en tenåringsdatter som er tiltrukket av nettopp det miljøet, og det ligger an til mange konfrontasjoner når faren og hans menn tar for seg vennene hennes.

Død Mojo-mann

Over 30 år etter blir en mann funnet drept i et feriehus i Lyndgarth. Han viser seg å være utsendt fra musikkmagasinet Mojo for å skrive historien om det nå verdensberømte bandet Mad Hatters. Et av de opprinnelige medlemmene ble et offer for overdrevet LSD-bruk og lever i skjul i Yorkshire, men historien har aldri blitt brettet ut. Det er opp til førstebetjent Alan Banks å finne ut av mysteriet.

«Piece of My Heart» er den 16. romanen om Banks, som på sett og vis er en litt mer ydmyk utgave av John Rebus. Og selv om det er slitasje å spore i skrivingen, passasjer med rutinemessig tomgangsetterforskning som trekker ned, så fletter Robinson fint sammen de to sakene han ruller opp. Som helhet er «Piece of My Heart» en god krimroman, med et par avsluttende overraskelser som er typisk for Peter Robinson.