Piece of My Heart -Rock\'n\'roll-drap

Inspektør Banks gir seg rocken i vold i bok nummer 16.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Under en stor rockfestival i Yorkshire høsten 1969 blir ei ung jente drept, og politiet invaderer en dopliberal ungdomskultur for å finne gjerningsmannen.

Mer enn 30 år seinere må Alan Banks etterforske drapet på en musikkjournalist som var i ferd med å avsløre en hemmelighet.

Led Zeppelin

1969 var året da hippietidas rockfestivaler nådde både topp og bunn. Woodstock i august var den store manifestasjonen av «peace and love»-generasjonens idealer, bare noen måneder etter endte Altamont-festivalen til Rolling Stones med vold og drap.

Brimleigh-festivalen fant bare sted i Peter Robinsons fantasi, men med Pink Floyd, Fleetwood Mac og Led Zeppelin burde den blitt en garantert suksess. På artistlista sto også det lovende lokale bandet Mad Hatters, som var i ferd med å spille inn gjennombruddsalbumet. Men midt på svarte natta, mens Zeppelin dundrer gjennom «I Can\'t Quit You Baby», blir ei ung jente brutalt knivdrept.

Etterforskningsleder Stanley Chadwick er i slutten av 40-åra, var soldat under krigen og har lite til overs for langhårede ungdommer som hører på bråkete musikk. Uheldigvis har han en tenåringsdatter som er tiltrukket av nettopp det miljøet, og det ligger an til mange konfrontasjoner når faren og hans menn tar for seg vennene hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer