Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roger Moore er død:

Pierce Brosnan i hyllest til Roger Moore: - Det er først nå jeg vet at han var en helt

Pierce Brosnan så opp til Roger Moore helt fra han var barn. 

HELT: Skuespiller Pierce Brosnan forteller at han ville bli som Roger Moore da han var barn. Senere skulle han i likhet med Moore spille rollen som James Bond. Foto: AP / NTB Scanpix
HELT: Skuespiller Pierce Brosnan forteller at han ville bli som Roger Moore da han var barn. Senere skulle han i likhet med Moore spille rollen som James Bond. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 23. mai kom nyheten om at skuespiller Roger Moore var død, 89 år gammel. Moore er særlig kjent for rollen som James Bond, som han hadde i perioden 1973 til 1985.

I en hyllest til den avdøde skuespilleren i bladet Variety skriver en annen Bond-skuespiller, Pierce Brosnan, om hvordan Moore gjorde et uutslettelig inntrykk på ham.

BOND: Pierce Brosnan er for mange kjent for rollen som James Bond. FOTO: Reuters / NTB Scanpix
BOND: Pierce Brosnan er for mange kjent for rollen som James Bond. FOTO: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Han forteller hvordan Moore ble hans første helt som barn, gjennom rollen som Simon Templar, og senere James Bond. Den 12 år gamle Brosnan satt oppslukt og så filmene, og sakte men sikkert begynte han å drømme om å bli skuespiller han også.

- Nå, etter 40 år som skuespiller, vet jeg hvor hardt man må jobbe for å bli det. Det er først nå, etter alle disse årene, at jeg vet at han var en helt, skriver Brosnan.

- Jeg ville bli en som ham

Moore spilte i godt over 20 andre filmer i tillegg til filmene om den britiske spesialagenten.

Hans skuespillerinnsats og humanitære arbeid gjorde at han ble slått til ridder av dronningen, og kunne dermed skrive tittelen Sir foran navnet sitt.

HØYDEPUNKTER: Roger Moore er død. Mest kjent er han for rollen som agent 007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han er den eneste skuespilleren jeg har spurt om å få autografen til. Jeg var 12 år, og moren og faren min hadde tatt meg med til Battersea Park. Jeg stilte meg opp ved pariserhjulet og ventet på tur. Jeg ville bli en som ham. Kanskje var det en grunn til at jeg ventet, skriver Brosnan.

- Lite visste jeg at min tid en dag ville komme, hvor jeg skulle entre scenen som 007, legger han til.

- Usannsynlige scenarioer

Senere møtte Brosnan også Moore da hans avdøde kone Cassandra Harris spilte mot ham i filmen «For Your Eyes Only», og under en innspilling hvor Brosnan selv spilte Bond.

I et intervju med Total Film nylig, fortalte Brosnan at han ble litt frustrert over at en del av handlingen i Bond-filmene var så usannsynlig.

- Jeg ville at Bond skulle være litt mer fryktløs og ekte og få skitt under neglene, men uansett kom manusene med de samme usannsynlige scenarioene, sa Brosnan.

Hele Norges coronakart