Piirka-låt ble stoppet

I oktober i fjor gikk Robert Stoltenberg i studio for å spille inn den potensielle kjempehiten «Piirka for faen». Låten ble ikke utgitt.

Avisa Halden Arbeiderblad omtalte saken i går. Ifølge plateprodusent Ole Evenrud var det Robert Stoltenberg selv som bestemte seg for å la være å gi ut «Piirka for faen», selv om det ville blitt en garantert landeplage.

- Det ble en bra låt, og det var synd den ble begravd. Men jeg har full respekt for at Robert mente at timingen var feil, sier Evenrud til Dagbladet.

Bannet for Bondevik

«Timingen» Evenrud refererer til, var oppstusset rundt Stoltenbergs velkjente og kjære finske «Borettslaget»-skikkelse i forbindelse med åpningen av det nye hotellet og kulturhuset Seilet 11. oktober i fjor.

Med statsminister Kjell Magne Bondevik og Møre-biskop Odd Bondevik i salen dundret Piirka til med banning og andre kraftsalver rettet mot både KrF og statsministeren i et forhåndsprodusert videoinnslag. Innslaget ble tatt av plakaten under forestillingen påfølgende kveld.

Sjefen i plateselskapet Universal Musics strategic marketing-avdeling, Kjell Petter Askersrud, deler produsent Ole Evenruds oppfatning av at «Piirka for faen» ville være en garantert slager i førjulstida.

- Låta ligger klar

- Men Robert Stoltenberg ble dratt i fra alle kanter på den tida, så vi ble enige om å ikke gi den ut. Men låten ligger klar, og vi avventer hva som kan bli neste «Borettslaget»-greie. Kanskje vi finner en annen anledning til å gi den ut seinere, sier Askersrud til Dagbladet.

Ole «I'Dole» Evenrud beskriver Piirka-låten som en rå låt à la AC/DC, mens Askersrud mener den ligger i gata til The Beastie Boys' gamle rølpeklassiker «Fight For Your Right To Party».

- Det er en skikkelig vorspiellåt. Jeg er overbevist om at den ville tatt rotta på Las Ketchup-hiten hvis den hadde kommet ut, sier Kjell Petter Askersrud.

Dagbladet lyktes ikke i å komme i kontakt med Robert Stoltenberg i går kveld.

PIIRKA FOR FAN: Robert Stoltenberg som Piirka droppet cd-utgivelsen på grunn av dårlig timing. Her filmes han av finsk tv utenfor borettslaget «Tertitten».