KONTRASTER: Finn Kalvik (t.h.) skal dele scene med den selverklærte kvinnebedåreren Jens Pikenes. Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet
KONTRASTER: Finn Kalvik (t.h.) skal dele scene med den selverklærte kvinnebedåreren Jens Pikenes. Foto: Lars EIvind Bones/DagbladetVis mer

Pikenes nye makker

Men Jens Pikenes aviser ryktene om hvordan samarbeidet fant sted.

(Dagbladet): Jens Pikenes hevder det den siste tiden har svirret rykter om at årets gjesteartist til julekonserten er funnet på Finn.no.

- Det er en veldig ulekker teori. Vi fant Finn på øverste hylle i norsk underholdningshistorie. Da var det bare å rope: Kom ut, kom fram, sier Pikenes.

Det er svulstige ord vokalisten i Penthouse Playboys bruker når han skal beskrive gjesteartisten til julekonserten. Den syttende i rekken.

- Finn Kalvik er en gigant i norsk pop-historie. Nå får han sin endelige kanonisering, fortsetter han.

Den sleskt sjarmerende smørsangeren sier at Kalvik glir inn i samme klasse som Wenche Foss, Lill Lindfors, Morten Harket og Wenche Myhre. Alle tidligere gjesteartister.

Valgte på øverste hylle Selv har Finn Kalvik et noe mer avslappet forhold til samarbeidet. 

- Jeg fikk en forespørsel på e-post av Jens Pikenes, rekker han å si før han blir avbrutt av Pikenes:

- Vi har folk som tar seg av dette. De har både fax, telex og isdn-linje. Selv har jeg nok med å håndtere føhneren, roper den selverklærte kvinnebedåreren mens han sminkes til foto-opptak.

Bandets egne folk velger ut og kontakter potensielle gjesteartister til konsertene. Først når formalitetene er på plass får gjesteartisten møte vokalisten.

Slankes til konserten Mens Pikenes skifter kommenterer Kalvik vekten hans.  Han ønsker selv å gå ned noen kilo.

«Hvite måneder» og trening skal gi resultater. Så langt er fem kilo borte. Fire til er målet. For en gammel bokser er det ingen umulighet.

- Jeg har bokset i over syv år. Nesen derimot har jeg arvet, sier Kalvik med et stort smil.

Penthouse-vokalisten hevder mange nordmenn ikke forstår hvilken tungvekter Finn Kalvik er innenfor norsk musikk. Kanskje har han rett. I en periode på slutten av 70-tallet jobbet Finn med Benny Andersson i supergruppen Abba. Resultatet ble solide salgstall av platene «Kom ut kom fram» og «Natt og dag».

Selv om Penthouse Playboys ikke på langt nær har gitt ut like mange plater som Kalvik, hevder Pikenes at når det gjelder damebekjentskaper er tallene mer jevne.

- Dere jobber jo bare i helgene, svarer Kalvik, ler, og innrømmer at han har stjålet sitatet fra en kollega i Trondheim.

Hører ikke forskjell I 2010 var det Anne Grethe Preus som gjestet julekonserten til Penthouse Playboys. Kalvik og Preus har et nært vennskap.

- Hun var helt i hundrede da jeg fortalte at jeg skulle gjøre konsert med Penthouse Playboys. Hun hadde hatt det veldig gøy, og digget det voldsomt, forteller Kalvik mens Pikens smiler.

På 80-tallet skrev de låter sammen og en gang laget de to en duett sammen. Verken Preus eller Kalvik klarte å høre forskjell på hvem som sang. De var som søsken, forteller visesangeren.

- Dette blir litt kjipt på julekonserten i år hvis ikke folk merker forskjell, legger Pikenes til.

MAKTDEMONSTASJON: - Det er sto storheter innenfor norsk kulturliv som nå har funnet sammen på scenen, sier Jens Pikenes. Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet
MAKTDEMONSTASJON: - Det er sto storheter innenfor norsk kulturliv som nå har funnet sammen på scenen, sier Jens Pikenes. Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet Vis mer