Piker, hvin og sang

En armé oser av ungt østrogen. En stim bråmodne smådokker vrenger trynet som i hunnsjimpansens paringsskrik. De hyler for Nick, Kevin, Brian, Howie og AJ. Vi målte bråket. Rekorden ble 129,5 dB.

Utstyrt med helproff decibelmåler, sov-i-ro og mye skepsis inntok vi Spektrum, som i går minnet om Romas Colosseum, der gladiatorer ble kastet til løvene. I går var det nesten 9000 løvinner i salen som ikke hadde høyere ønske enn å sette tennene i hver sin Backstreet-gutt.

Null uskyld

Dette vil opprøre foreldre og jentene vil blånekte.

Men det er ikke norsk tenåringsuskyld som stiller i det trangeste og minste de har av tekstiler for å hyle i to timer med likesinnede.

De har sine fantasier, og de gidder søren ikke fantasere om å se idolene dypt inn i øynene og deretter driste seg til å holde ham i hånden.

Det var før det . Det nye er at jentene oppdager sin seksualitet i stadig yngre alder. Lenge før tenåra. Og den kanaliserer de mot gutter som Backstreet Boys. Fantasiene løser ut 116 dB i løpet av Nick Carters publikumsfrieri. Det er fysisk vondt.

Bolan og «Hot Love»

Backstreet-seansen vekker minner fra tenåra. Jeg var en del av en hylende horde da T.Rex spilte i Chateau Neuf, 19. mars i 1972. Én ting var at musikken fenget. «20th Century Boy» og «Hot Love» holder den dag i dag. En annen ting var Marc Bolans sugende blikk, mørkebrune lokker og direkte kroppsspråk.

Det sa sex. En pubertetsfrisk bygdejente visste ikke mye om slikt, men instinktene kjente igjen språket.

Var det genetisk? Slik det er hos små apejenter som nettopp er blitt kjønnsmodne?

Etter konserten tapetserte man jenterommet med bilder av den skjønne. Til opphavets fortvilelse. Huset var nybygd, tapeten tålte ikke limet og ikke likte de trynet på helten, heller. De mente Beethoven var bedre. Men Beethoven var ikke noen-og-tjue og dødssexy! Han var også steindød.

Lenge før de fem sex-fantasiene inntar scenen er støynivået i Spektrum over grensen til vondt. Øreproppene, håndstjålet fra Sentralsykehuset i Akershus, havner langt inn i øregangene. Likevel er støyen imponerende.

At så små jenter kan lage så mye leven ! De er fullt på høyde med en flyavgang på Gardermoen.

Verdens undergang

Jeg har ikke vært så redd siden i juni 1965, da Rolling Stones spilte på Sjølyst og damene hylte, klorte og grein. For Pussycats! Og for Brian Jones. I tøffeste laget for en sjuåring med barnevakt på slep.

Mine forhåndsspådommer slo ikke til. - Blir sikkert 160 decibel i kveld, sa jeg til mannen som leide ut måleapparatet. - I så fall må du ringe, for da er det verdens undergang, humret lydeksperten. 160 decibel, liksom. Æ'kke mulig, det. Ikke engang i en Kinderegg-verden, der Backstreet-fansen regjerer.

VINNNERNE: Pappa Frantz og døtrene Francess og Kathrine slo alle andre: 129,5 dB.
SOFIE: Silje Storstein er snart premiereklar i musikalen Sofies verden. Hun kom til konserten med søsteren.