Piker, øl og sang

KRISTIANSAND (Dagbladet): Quartfestivalen er erklært for åpnet, og da er kronprinsen garantert på plass. I går kveld hygget han seg på festivalområdet sammen med venner.

Det er fjerde gang kronprinsen deltar på Norges største rockmønstring. Uten å ha påtatt seg rollen, er han blitt en slags kongelig beskytter for Quarten. Bak solbriller, kledd i shorts og t-skjorte fulgt av venner og diskré vakter er han en del av festivalen. Folk snur seg og pressen vil gjerne ha et første bilde {ndash} men så får han være i fred.

Koste seg

Kronprins Haakon var allerede på plass i Kristiansand søndag kveld. Han ble observert på utestedet Kick i godt vennelag med en kald pils.

Kronprinsen er kjent for sin gode musikksmak, og i går kveld fikk han blant annet med seg svenske Cardigans, britiske Happy Mondays og et av favorittbandene {ndash} amerikanske Garbage.

På grassletta foran scenen i Bendiksbukta sto han sammen med to venninner og småpratet mens han forsiktig holdt takten til musikken.

Men synlig imponert av Happy Mondays virket han ikke, og før konserten var over, forsvant han mot Idrettsplassen og kveldens siste høydepunkt: Garbage. Sist bandet spilte i Oslo, var også kronprinsen til stede.

Skryter av Quarten

At kronprins Haakon trives på Quarten, er allment kjent. Dette sa han bla om festivalen i boka «Haakon {ndash} et portrett av Kronprinsen som ung mann», som er forfattet av Dagblad-journalist Fredrik Wandrup:

-Arrangørene har vært flinke med moderne musikk. Folkene der nede får tak i band som er på vei opp, og fokuserer på dem, mens de bare har noen få, store trekkplastre.

-Men heller ikke de mest kjente bandene på Quart er sånn kjempestore. Jeg har hatt noen aha-opplevelser etter å ha vært der. Plutselig dukker det opp et band i en annen sammenheng, med en plate feks. Og så viser det seg at de har vært på Quart før noen hadde hørt om dem.

Kronprinsen er glad i det han kaller teknovridd rock, og det er tydelig at han liker rock med et rått og skarpskårent uttrykk.

Konfetti

Mot slutten av Happy Mondays-konserten gikk kronprinsen uten venner, men med tre sikkerhetsvakter, den vel en kilometer lange strekningen fra Bendiksbukta til Idrettsplassen på Odderøya. Ved titida møtte han venner i barområdet på plassen.

Seinere på kvelden var det en tydelig engasjert kronprins som gynget med på Garbagekonserten, særlig var det tydelig at han satte pris på låtene «Push It» og «Happy When It Rains». På sistnevnte låt dalte det kanonader av sølvkonfetti over kronprinsen og de vel 7000 andre publikummerne på Quartfestivalens første dag.

PÅ PLASS: Ingen Quart-festival uten at kronprinsen er på plass.