Piknik med Haldor

KØBENHAVN: Haldor Lægreid (31) lader opp batteriene før EuroSong-finalen lørdag. Og hvordan kan det gjøres bedre enn med piknik i det grønne?

- Jeg trives i denne parken. Her var jeg mye i de to årene jeg bodde i København, sier Haldor.

Siden gårsdagen var den siste rolige dagen før finalen, inviterte Dagbladet på piknik i Kastellparken - en grønn lomme rundt det gamle københavnske forsvarsverket.

Avholdsmann

I voldgravene rundt forsvarsanlegget svømmer svaner og ender. Folk nyter en varme som ikke står tilbake for sommerens. I bakgrunnen troner Den engelske kirke, og i den andre enden av parken duver Den lille havfrue.

På en duk sitter vi sammen med Haldor. Tuborg, rødvin, oster, hvitløkoliven og cherrytomater står på menyen. Og vann, selvsagt.

- Jeg er avholdsmann. De fleste jeg kjenner, nyter alkohol. Avgjørelsen har ingen religiøs forankring.

Haldor er bevisst når det gjelder inntak av mat og drikke. Han er vegetarianeren som sverger til fisk.

- Jeg elsker sushi. Kjøtt behager meg ikke. Jeg er rystet over den norske matkulturen.

På fest med Johnny

I morgen starter hardkjøret med hyppige prøver og gjennomkjøringer - delvis med publikum i salen.

- Jeg legger inn et nytt gir nå. Programmet er mektig tøft. Jeg er i seng før midnatt, men tidsskjemaet sprekker i kveld. Da skal jeg på fest med Johnny Logan.

Mr. Grand Prix gir ut plate på danske Sony, og sammen med Haldor skal Logan presentere den for pressen.

Haldor lar med rette oddsen være det den er: spekulasjoner. Det er sjelden den slår til.

- Jeg er mer opptatt av de positive reaksjonene jeg får. En brite kom bort til meg og takket for «On My Own», som har vært til hjelp for ham i en vanskelig situasjon. Sånt varmer.

STILLE FØR STORMEN: - Deilig å kunne slappe av med mat og drikke i parken, sier Haldor Lægreid i København. Fra i dag er det slutt på pausene, for nå starter hardkjøret med hyppige prøver og gjennomgang av GP-showet.