DEBATT

Pils er ikke narkotika

Det er et paradoks at man kan bli sendt til Afghanistan som 18-åring for å krige for Norge, men at man kan ikke kjøpe seg en gin tonic på bar.

Pils er ikke narkotika
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Behandler du folk som barn, så vil de oppføre seg som barn. Norsk alkoholpolitikk har skapt dårlig drikkekultur, straffer vanlige folk og hjelper ikke de som sliter.

Øl gjemt bak presenninger, klokkeslettreguleringer, høye alkoholavgifter, sensur og informasjonsforbud hjelper ikke hverdagen til de som har problemer med alkohol. Derimot gjør det hverdagen vanskeligere for vanlige folk som har et normalt forhold til alkohol.

Det er et paradoks at man kan bli sendt til Afghanistan som 18-åring for å krige for Norge, men man kan ikke kjøpe seg en gin tonic på bar. Moralistene har fått bestemme retningen i norsk alkoholpolitikk.

Tankegangen er at vanlige mennesker ikke vet sitt eget beste. Når man har en politikk som hiver en svart sladd på et glass med øl så har det gått for langt. FpU mener vi må slutte å behandle pils som narkotika. Vi vil liberalisere norsk alkoholpolitikk for å gi folk og næringsliv mer ansvar og frihet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.