Ping-Pong skapte rabalder

Det israelske bidraget i Melodi Grand Prix, gruppa Ping-Pong, fortsetter å skape rabalder. I går stilte de på prøvene med både det israelske og det syriske flagget, og det på Israels nasjonaldag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De fire ungdommene i Ping-Pong, som tidligere har fortalt åpent om sin biseksualitet, fikk streng beskjed om å legge igjen politikken hjemme i Israel. Derfor ble det bråk da de dukket opp på scenen og viftet med sine medbrakte flagg.

- Dette handler ikke om politikk, men om mennesker. Vi har venner som er blitt drept i krigen fordi politikerne ikke klarer å skape fred i Midtøsten. Selvfølgelig må vi bruke oppmerksomheten til å sette søkelyset på det som er viktig, fastholder Guy Assif (30), Roy Arad (24), Ahal Eden (22) og Yifat Gilasi (30).

Både den israelske delegasjonen og Grand Prix-ledelsen ga klar beskjed etter prøvene om at politiske markeringer på scenen ikke hører hjeme i en melodikonkurranse. Men Ping-Pong gir seg ikke.

- Kanskje vi må gjemme flaggene på kroppen på lørdag, sier de til Dagbladet.

Kos med agurk

I går feiret Israel sin uavhengighetsdag, og Ping-Pong markerte dagen på sin helt spesielle måte.

- Vi skal til en syrisk klubb i Stockholm og synge «Happy», på arabisk, sier Assif.

Låta handler om ei israelsk jente som savner kjæresten sin, som bor i Damaskus i Syria. Hun finner imidlertid ut at en agurk kan bøte på savnet, til stor forferdelse blant de ortodokse jødene i Israel.

Laget bomber

Alle de fire i gruppa forteller at de er biseksuelle og praktiserer fri sex. I videoen til «Happy» er det gutta som kliner med gutta og jentene med jentene.

I Israel må alle ungdommer avtjene verneplikten, også de fire i Ping-Pong.

- Jeg vasket doer, sier Assif.

- Og jeg laget bomber, forteller Ahal.

Så gjenstår det å se på lørdag om de klarer å gjemme flaggene sine godt nok.

POLITISKE OG BISEKSUELLE: De fire medlemmene i Ping-Pong skaper kontroverser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer