Ping-Pong skapte rabalder

Det israelske bidraget i Melodi Grand Prix, gruppa Ping-Pong, fortsetter å skape rabalder. I går stilte de på prøvene med både det israelske og det syriske flagget, og det på Israels nasjonaldag.

De fire ungdommene i Ping-Pong, som tidligere har fortalt åpent om sin biseksualitet, fikk streng beskjed om å legge igjen politikken hjemme i Israel. Derfor ble det bråk da de dukket opp på scenen og viftet med sine medbrakte flagg.

- Dette handler ikke om politikk, men om mennesker. Vi har venner som er blitt drept i krigen fordi politikerne ikke klarer å skape fred i Midtøsten. Selvfølgelig må vi bruke oppmerksomheten til å sette søkelyset på det som er viktig, fastholder Guy Assif (30), Roy Arad (24), Ahal Eden (22) og Yifat Gilasi (30).

Både den israelske delegasjonen og Grand Prix-ledelsen ga klar beskjed etter prøvene om at politiske markeringer på scenen ikke hører hjeme i en melodikonkurranse. Men Ping-Pong gir seg ikke.

- Kanskje vi må gjemme flaggene på kroppen på lørdag, sier de til Dagbladet.

Kos med agurk

I går feiret Israel sin uavhengighetsdag, og Ping-Pong markerte dagen på sin helt spesielle måte.

- Vi skal til en syrisk klubb i Stockholm og synge «Happy», på arabisk, sier Assif.

Låta handler om ei israelsk jente som savner kjæresten sin, som bor i Damaskus i Syria. Hun finner imidlertid ut at en agurk kan bøte på savnet, til stor forferdelse blant de ortodokse jødene i Israel.

Laget bomber

Alle de fire i gruppa forteller at de er biseksuelle og praktiserer fri sex. I videoen til «Happy» er det gutta som kliner med gutta og jentene med jentene.

I Israel må alle ungdommer avtjene verneplikten, også de fire i Ping-Pong.

- Jeg vasket doer, sier Assif.

- Og jeg laget bomber, forteller Ahal.

Så gjenstår det å se på lørdag om de klarer å gjemme flaggene sine godt nok.

POLITISKE OG BISEKSUELLE: De fire medlemmene i Ping-Pong skaper kontroverser.