NY MUSIKK: De gjenlevende medlemmene av Pink Floyd,  David Gilmour og Nick Mason, kommer med et nytt album til høsten. Richard Wright, som står til venstre i dette bildet, døde i 2008, men er også med på plata. Innspillingene er nemlig datert 1994. Foto: NTB Scanpix
NY MUSIKK: De gjenlevende medlemmene av Pink Floyd, David Gilmour og Nick Mason, kommer med et nytt album til høsten. Richard Wright, som står til venstre i dette bildet, døde i 2008, men er også med på plata. Innspillingene er nemlig datert 1994. Foto: NTB ScanpixVis mer

Pink Floyd kommer med sitt første album på 20 år

Kona til David Gilmour røpet nyheten.

(Dagbladet): Det britiske bandet Pink Flyd kommer med sitt første album på 20 år til høsten.

Det var kona til bandets vokalist og gitarist David Gilmour som røpet nyheten på sosiale medier tidligere i dag, før musikerens pressetalsmann bekreftet albumet til musikkmagasinet Rolling Stone nå i kveld.

Albumet er planlagt å komme ut i oktober og skal hete «The Endless River». Innspillingene skal være datert helt tilbake til 1994, samme året som bandets hittil siste album «The Division Bell», som i disse dager fyller 20 år, utkom. Bandets nå avdøde keyboardist Richard Wright er dermed med på plata.

I tillegg til Nick Mason, Richard Wright og David Gilmour, er også sangerinnen Durga McBroom-Hudson, som var korist på Pink Floyd-turnéer på 80- og 90-tallet, involvert.

Hun røper på Facebook-siden sin at albumet var ment som en instrumentalplate, men at både hun og David Gilmour nå synger.

Pink Floyd er et av tidenes mest suksessfulle band og har solgt over 200 millioner album. De står bak utgivelser som «The Dark Side of the Moon» (1973), «Wish You Were Here» (1975) og «The Wall» (1979).