Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pink Floyd med samlealbum

Et kompromissalalbum og en aha-opplevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

cdPink Floyd

«Echoes: The Best of Pink Floyd»

(EMI)

Et kompromissalbum og en aha-opplevelse.

«Pink Floyds beste» er en vanskelig oppgave å løse, men erkefiendene Roger Waters og David Gilmour har kommet fram til et kompromissalbum med to og en halv time musikk fordelt på 2 CD-er.

«Echoes» er ikke minst en hyllest til grunnleggeren Syd Barrett - albumet åpner med «Astronomy Domine» og avsluttes med «Bike», hans psykedeliske vimse-visjoner er også med på tre andre låter. Og ligger det noe symbolsk i at «Wish You Were Here» leder over i Barretts avskjedssang «Jugband Blues»?

Hovedvekten er fra de store albumene («Dark Side of the Moon», «Wish You Were Here» og «The Wall»), men samtidig er det vanskelig å snakke om proporsjoner når det gjelder Pink Floyd. «Meddle» er representert med over 16 minutter lange «Echoes» (dvs halve albumet) og «Animals» med like lange «Sheep».

Det nye med «Echoes» er at låtene er tatt ut av sin fastlåste sammenheng: Du er vant til at «Money» fader inn i «Us And Them», nå går den over i «Keep Talking» - «Us And Them» er i stedet plassert mellom «One Of These Days» og «Learning To Fly». For de som har spilt Pink Floyd-plater til døde de siste 25- 30 åra, gjør oppstykkingen albumet til en slags aha-opplevelse.

Hele Norges coronakart