Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pink Floyds keyboardist er død

Richard Wright ble 65 år gammel.

(Dagbladet.no): Richard Wright tapte en hard, men kort kamp mot kreften i dag. Det melder BBC og flere andre medier nå i kveld.

Det er ikke kjent hvilken form for kreft keyboardisten led av.

Richard Wright spilte på Pink Floyds aller første album, klassikeren «The Piper At The Gates Of Dawn» fra 1967 - den gang sammen med originalbesetningen Syd Barret, Roger Waters og Nick Mason.

David Gilmour, som begynte i bandet i 1968, skriver på sin hjemmeside at Wright var en elskverdig, edel og ekte mann, som vil bli dypt savnet blant de som elsket ham. 

- Og det er svært mange, poengterer Gilmour, og spør deretter retorisk:

- Var det ikke han som fikk den sterkeste og lengste applausen på slutten av hver konsert i 2006?

Den selvlærte keyboardisten Wright oppnådde stor suksess med Pink Floyd-albumet «The Dark Side Of The Moon» i 1973. Richard Wright skrev da også låtene «The Great Gig In The Sky» og «Us And Them» fra den legendariske plata.

Roger Waters forlot bandet i 1981, men Wright fortsatte å spille inn låter og holde konserter sammen med Gilmour og Mason opp gjennom 80- og første halvdel av 90-tallet.

SAMLET: Pink Floyd med David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason og avdøde Richard Wright etter Live 8 i London, juli 2005. Foto: AFP PHOTO
SAMLET: Pink Floyd med David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason og avdøde Richard Wright etter Live 8 i London, juli 2005. Foto: AFP PHOTO Vis mer

I 2005 var Pink Floyd samlet igjen, i forbindelse med bandets opptreden på Live 8 i Hyde Park i London. Den gang var det første gang på 24 år at Waters, Gilmour, Mason og Wright var samlet.

ORIGINAL: Richard Wright (til høyre) var en del av Pink Floyds originalbesetning. Her hopper bandet ned fra trappa utenfor plateselskapet EMIs kontorer i 1967.
KOMPISER: David Gilmour (til venstre) minnes sin venn og bandkollega på sin egen hjemmeside i dag. Her er de to sammen i Versailles i 1988.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media