- «Pink Panther 2» er ikke en oppfølger

Se bakomklipp fra filmen!

(Dagbladet.no): - Det er kjempegøy å gå rundt i New York eller kjøre rundt i Los Angeles og se sin egen plakat på veggene, sier regissør Harald Zwart i dagens Dagbladet.

Han er om dagen svært opptatt med markedsføringen av sin nye film, «Pink Panther 2», og sier han har fått mye positive tilbakemeldinger fra de som har sett filmen.

- Journalistene som har sett filmen mener jeg har brakt tilbake ånden fra de gamle Peter Sellers-filmen, og det er jo noe jeg har prøvd på. Det e hyggelig å møte fans av originalen som sier at de fikk tilbake følelsen av den gode, gamle rosa panteren, sier Zwart til Dagbladet.

I  filmen instruerer den norske regissøren noen av Hollywoods største navn, blant dem Steve Martin, John Cleese og Andy Garcia.

- Jeg tror folk elsker Clouseau-figuren fordi han har et stort hjerte, og alle tabbene har gjør kommer fra en naiv klomsethet. Han prøver alltid å gjøre sitt beste, men det beste er ikke godt nok.

- Å regissere en oppfølger er alltid tøft, men jeg har ikke sett på dette som en oppfølger. Pink Panther-filmene er mer som en serie enn oppfølgere, sier Zwart videre.

Et lite inntrykk av hvordan det har vært å jobbe med filmen, kan du se i bakomklippene fra filmen. Selv har Zwart dette å si om å regissere Steve Martin, drivkraften bak nyinnspillingene.

- Selv om han hadde skrevet manus, var han mer enn villig til å kutte det som ikke funket. Ofte når man lager komedie er det umulig å si hva som blir morsomt før man har prøvd det ut. Plutselig er det en dusteidé som blir morsom. Jeg prøver å være åpen, ta vare på lykkelige uhell og forsnakkelser og heller bygge om scenen deretter.