FLY-BRANN: Et privatfly som fløy fra Oslo mandag kveld begynte å brenne i forbindelse med landing ved Århus lufthavn natt til tirsdag. Video: Mathias Øgendal Vis mer

Pinks turnémedlemmer i flyet som brant

Et privatfly som fløy fra Oslo mandag kveld begynte å brenne i forbindelse med landing ved Århus lufthavn natt til tirsdag, opplyser dansk politi. Flere av personene om bord jobber tett på artisten Pink.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til tirsdag ble Østjyllands politi varslet av Århus lufthavn om at et privatfly på vei fra Oslo hadde vært involvert i en ulykke i forbindelse med landing, opplyser politiet i en pressemelding.

Flyet, som er tyskregistrert, tok fyr, skriver politiet.

Der var ti personer om bord i flyet: Fire amerikanske statsborgere, to australske statsborgere og én britisk statsborger, samt besetningen som besto av én østerriksk pilot, én tysk pilot og én tysk kabinansatt.

Flyet tilhører det tyske selskapet Aerowest, som leier ut fly til businessreisende og privatkunder.

- Vi er i gang med å finne ut hva som er årsaken til ulykken, sier Axel Klegien, talsperson i Aerowest, til Dagbladet.

Personer tett på Pink

Flere av personene som var om bord på flyet, jobber tett på artisten Pink, opplyser billettansvarlig i Live Nation, Kristin Svendsen, overfor Dagbladet.

Pink selv var ikke om bord. Det bekrefter både Svendsen og dansk politi overfor Dagbladet.

Live Nation arrangerte Pink-konserten i Oslo mandag.

- Managementet hennes og flere turnémedlemmer var om bord. Det har gått bra med alle sammen, sier Svendsen.

- Ser dramatisk ut

Rune Lem, daglig leder i Live Nation, utdyper:

- Jeg har sett bildene, og de ser veldig dramatiske ut. Men jeg har fått beskjed fra Danmark om at alt har gått bra med de som var om bord.

Lem forteller at manageren til Pink, Roger Davies, befant seg i flyet, samt manageren til oppvarmingsartisten Vance Joy. Joy selv var ikke om bord.

- Ut fra mine opplysninger har Pink overnattet i Oslo, og drar videre til Danmark i dag, sier Live Nation-sjefen.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Roger Davies, foreløpig uten å lykkes.

En representant for Sony Music, som eier Pinks plateselskap RCA Records, opplyser at de ikke ønsker å kommentere saken.

I BRANN: Privatflyet begynte å brenne ved Århus lufthavn natt til tirsdag. Foto: Ritzau Scanpix
I BRANN: Privatflyet begynte å brenne ved Århus lufthavn natt til tirsdag. Foto: Ritzau Scanpix Vis mer

Tok av fra Gardermoen

Flydata viser at privatflyet, av typen Cessna 560 XL, tok av fra Oslo lufthavn Gardermoen like etter 23.45 norsk tid mandag kveld. Da flyet skulle gå inn for landing i Aarhus en knapp time seinere, skjedde altså ulykken.

Politiet ble varslet klokka 00.38.

Brannvesenet fikk slokket brannen, og alle ti om bord reddet seg selv ut av flyet og kom fra hendelsen uten skader. Videre ble personene kjørt til hotell, hvor de overnattet, ifølge politiet.

- Tilsynelatende har nesehjulet brutt sammen. Flyet begynte å krenge og det begynte å brenne i flyets venstre side. Heldigvis klarte alle å redde seg ut, sier visepolitiinspektør Martin Frank Andersen fra Østjyllands politi til TV 2.

SPILTE I NORGE: Pink holdt konsert foran et utsolgt Telenor Arena mandag kveld. Artisten var ikke om bord på ulykkesflyet, opplyser dansk politi. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SPILTE I NORGE: Pink holdt konsert foran et utsolgt Telenor Arena mandag kveld. Artisten var ikke om bord på ulykkesflyet, opplyser dansk politi. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Ti om bord

Politiet opplyser at utenriksministeren er informert om ulykken, og vil ta kontakt med de aktuelle landene.

Videre vil dansk havarikommisjon undersøke hendelsen nærmere, og poltiiet vil derfor ikke uttale seg om årsak eller nærmere om omstendigheter ved ulykken.

Flyet er fraktet vekk fra rullebanen, og ulykken får ikke betydning for flytrafikken ved flyplassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer