Pinlig armé

HOMOFILI: «Jeg er flau og opprørt på Frelsesarmeens vegne,» sa armemedlem Tor Martin Ødegård til Dagsavisen om organisasjonen han har vært medlem av i en årrekke. Etter en periode med tøvær har bevegelsen fått ny ledelse og strammet grepet. Og fratatt en frelsesoffiser uniformen etter 22 års trofast tjeneste med fremtredende posisjoner. I 6 av disse årene var mannen åpen homofil med kjæreste. Og nå går visst ikke det lenger. For, som kommunikasjonsansvarlig major, Jan Peder Fossen, sa det i Dagsnytt 18, 15. november: «Homofilt samliv - og det å være offiser - det kan man ikke være».

JA, DET ER flaut. Det er flaut at en organisasjon som graderer menneskeverd har så høy status i nordmenns omdømme. Og det er opprørende at Frelsesarmeen får lov å forvalte fellesskapets penger - fra stat og kommune. Og bruke dem i sin betingede omsorg for samfunnets utslåtte.

Det nærmer seg jul. Snart står landets artistelite i kø hos Frelsesarmeen for å vise frem seg selv og sitt samfunnsengasjement. Oppslaget i Dagsavisen 16. november med litt kritikk fra enkeltartister demper dessverre ikke inntrykket. Da blir spørsmålet påtrengende: Hvis Frelsearmeen hadde gradert mennesker etter hudfarge i stedet for seksuell orientering, ville de kule artistenes omfavnelse av den kristne bevegelsen vært like hjertelig?