Pinlig, Giske!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

POLITISK REKLAME: Jeg er skuffet og oppgitt over kulturminister Giskes grep og håndtering av spørsmålet om politisk reklame på TV. Venstre er dypt uenige i at forbudet mot politisk reklame opprettholdes, og ønsker i stedet å åpne for regulert politisk reklame som sikrer hensynet til ytringsfriheten. Vi skjønner heller ikke hvorfor det skal være tillatt med politiske reklame for eksempel på nettet og i aviser, men ikke på TV. Hva er den prinsipielle begrunnelsen for en slik forskjellsbehandling?

Det bør etter min mening være mulig å få på plass politisk reklame også på TV kombinert med en regulering som hindrer at ett parti kan kjøpe opp all sendetid samtidig som alle partier sikres et minimum av sendetid slik dette praktiseres i England.

I STEDET FOR Å likestille alle medier og sikre ytringsfrihet i alle medier velger Giske en gammeldags sosialdemokratisk løsning, nemlig mer styring av NRK. Giske endrer nemlig stadig NRK-plakaten og jeg stiller meg svært spørrende til om dette ikke begynner å nærme seg grensen for inngrep i den redaksjonelle friheten som NRK skal ha.

Jeg har i tillegg vanskelig for å se at Giskes grep kan ivareta ytringsfriheten for politiske partier i tråd med dommen fra EMD.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer