Pinlig og klossete om likkledet i Torino

Skrekkelig «spenningsroman» om likkledet i Torino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Som et slags avbrekk fra de mange bøkene om den stadig like bortkomne gralen, har spanske Julia Navarro kastet seg over det nesten like hellige likkledet i Torino, som beviselig ikke kan være mer enn 700- 800 år gammelt. Resultatet er blitt en usedvanlig pinlig relikvieroman, en oppvisning i klossete bok-konstruksjon og klisjéfylt språk.

Journalist

Julia Navarro er journalist og kommentator i diverse spanske medier, og en energisk spansk journalist har da også en ganske stor rolle i «Det tause brorskap», Navarros skjønnlitterære debut. Man kan bare gå ut fra at Navarro ble inspirert av Dan Browns suksess til å skru sammen denne skakke strukturen om Jesu likklede, en mystisk menighet og - ikke minst - de beryktede tempelridderne.Hovedpersonene er likevel etterforskerne Marco Valoni og Sofia Galloni i det såkalte kunstavsnittet, en egen politigruppe med italiensk kunst som spesialfelt. Når vi møter dem, er det fordi noen har startet en brann inne i katedralen i Torino, hvor likkledet oppbevares, men hvem enn gjerningsmennene var, så lyktes de ikke i å få tak i det. En av dem omkom dessuten, og viser seg å være uten tunge - den er skåret ut. Det sitter også en tungeløs mann i fengsel i Torino, men han har aldri kommunisert med noen etter at han ble arrestert. Men det er kanskje en sammenheng?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer