Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pinlig «Sherlock»-tabbe

Produksjonsteamet overså detaljen. 

SHERLOCK: Her er traileren til sesong 4 av BBC-serien Sherlock Holmes. Vis mer

(Dagbladet): Hele 8,1 millioner TV-seere fikk med seg premieren på den fjerde sesongen av «Sherlock» på BBC, 1. januar. I tillegg vises serien hos strømmegiganten Netflix, hvor den er tilgjengelig for seere i en rekke land, deriblant Norge.

Med så mange årvåkne seere, var det ikke til å unngå at de la merke til produksjonstabben, som førte til at fansen nå har det veldig morsomt på «Sherlock«-teamets bekostning, skriver Daily Mail.

I en scene hvor Martin Freemans karakter «Watson» jobber med en bloggpost, står teksten «Johns blogside.jpg» øverst i venstre PC-hjørne. Under vises en fane med teksten «vis alle bilder», som gjorde det svært tydelig at «Watson» ikke jobbet med en blogg, men hadde et bilde foran seg på PC-skjermen.

På nettsamfunnet Twitter har flere kommentert tabben.

«Skriver John Watson i et bilde?», skriver en, mens en annen følger opp med med «Å, så det er sånn det er meningen at vi skal lage blogger - i jpg-filer! Takk Sherlock!».

Etterlengtet sesong

Helt siden tredje sesong av BBC-serien «Sherlock» gikk på lufta i 2014, har fansen ventet på fortsettelsen. I fjor kom julespesialen «Sherlock Holmes & The Abominable Bride», som kortet ventetida noe, men 1. januar kunne de igjen benke seg til en ny sesong.

Ifølge hovedrolleinnehaver Benedict Cumberbatch, vil seerne denne sesongen få se mer av detektivens sårbare sider, når han møte kriser både profesjonelt og privat, skriver AP News.

- Det ville vært veldig kjedelig om han alltid var et slags ugjennomtrengelig fort av en helt, som alltid hadde rett. Det er noen spektakulære selvmål og feil i denne sesongen, sier Cumberbatch.

SUKSESS: Martin Freeman og Benedict Cumberbatch i rollene som Dr. Watson og Sherlock Holmes. FOTO: AP / NTB Scanpix
SUKSESS: Martin Freeman og Benedict Cumberbatch i rollene som Dr. Watson og Sherlock Holmes. FOTO: AP / NTB Scanpix Vis mer

Serien ble døråpner

«Sherlock» er basert på bøkene til forfatter Arthur Conan Doyle. Men i motsetning til bøkene, hvor handlingen er satt til 1800- og 1900-tallet, lever BBCs «Sherlock» i nåtid.

For Benedict Cumberbatch kan ikke serien kalles annet enn en yrkesmessig suksess. Den ble døråpneren for diverse store filmroller.

Han har spilt i Oscarvinneren «12 years a slave». Han lånte bort stemmen sin i «Hobbiten: En uventet reise», og han hadde hovedollen i Morten Tyldums «The Imitation Game» i 2014. Her fikk han sin første Oscar-nominasjon i kategorien beste skuespiller i en hovedrolle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling