DEBATT

Debatt: Strømkablene

Pinlig strømbløff fra Frp

Tidligere olje- og energiminister Tord Lien (Frp) sa det rett ut: Han ville ha opp strømprisen. Nye eksportkabler skulle bli et viktig virkemiddel for dette.

DOBBELT BOMSKUDD: Rødt foreslo allerede i februar 2018 at Oslo kommune skulle stanse NorthConnect. ECO Energi, heleid av kommunen, er nemlig en av fire eiere bak. Hvis kommunen ikke fikk gjennomslag, foreslo Rødt at vi skulle selge oss ut. Forslagene fikk bare Rødts tre stemmer i bystyret. Alle andre stemte mot, Frp inkludert. Solvik-Olsens parti sikret flertall for prosjektet, ikke Rødt.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DOBBELT BOMSKUDD: Rødt foreslo allerede i februar 2018 at Oslo kommune skulle stanse NorthConnect. ECO Energi, heleid av kommunen, er nemlig en av fire eiere bak. Hvis kommunen ikke fikk gjennomslag, foreslo Rødt at vi skulle selge oss ut. Forslagene fikk bare Rødts tre stemmer i bystyret. Alle andre stemte mot, Frp inkludert. Solvik-Olsens parti sikret flertall for prosjektet, ikke Rødt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Rødt har konsekvent forsøkt å stanse utbygging av nye eksportkabler for strøm, både i bystyret i Oslo og på Stortinget. Frp har konsekvent gått mot.

Frp-nestleder og amerikafarer Ketil Solvik-Olsen prøver å gi Rødt skylda for at Oslo kommune ikke stanser NorthConnect, en eksportkabel for strøm som skal gå fra Norge til Skottland. I samme åndedrag prøver han å frikjenne regjeringa for arbeidet med nye eksportkabler.

Dette er et dobbelt bomskudd. Fakta i saken er at Rødt allerede i februar 2018 foreslo at Oslo kommune skulle stanse NorthConnect. ECO Energi, heleid av Oslo kommune, er nemlig en av fire eiere bak. Hvis kommunen ikke fikk gjennomslag, foreslo Rødt at vi skulle selge oss ut. Forslagene fikk bare Rødts tre stemmer i bystyret. Alle andre stemte mot, Frp inkludert. Solvik-Olsens parti sikret flertall for prosjektet, ikke Rødt.

Rødt foreslo på Stortinget i januar 2018, å stanse konsesjonsbehandlinga av NorthConnect. Dette fikk bare støtte fra Senterpartiet og SV. Frp stemte mot, sammen med de andre regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og MDG.

Vår kraftkrevende industri eksporterer for over hundre milliarder i året, skaper tusenvis av arbeidsplasser, grunnlag for næringsutvikling i framtidsrettede bransjer og bosetting langs kysten. Flere eksportkabler truer industrien og forsyningssikkerheten. Vi selger ut norsk kraft og får europeiske strømpriser i retur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer