Anmeldelse: «Fri? Fanget i en seksuell frigjort tid»

Pinlig svakt om kynisk sex

Modige betroelser om seksuell oppvåkning, men oppsiktsvekkende umodne og unyanserte analyser.

DEBUTANT: Jakob Semb Aasmundsen har skrevet en modig bok om sex, men mangler analysene. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
DEBUTANT: Jakob Semb Aasmundsen har skrevet en modig bok om sex, men mangler analysene. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: «Jeg skal ta deg med rundt i alle kriker, opp i alle kroker og inn i alle hull. Vi skal ta fatt på det overflatiske og tabloide, og vi skal konfrontere det dype og underlige: det som framprovoserer alle løgnene, og som får oss til å føle oss frustrerte og sårbare. Til slutt vil vi kanskje være litt nærmere sannheten, først og fremst om hvordan dagens seksuelle lenker skapes og oppleves – men kanskje enda viktigere: sannheten om hvordan de kan oppheves.»

Modig bok

Det er ikke lite den 23 år gamle Jacob Semb Aasmundsen lover i sin bok «Fri? Fanget i en seksuell frigjort tid».

Der vil han avsløre at kroppspress, datingapper, influensere, porno og det han kaller selvseksualisering gjør oss seksuelt frustrerte og usikre. Dette vist gjennom personlige erfaringer, intervjuer og forsøksvise sosiologiske og idéhistoriske analyser.

Dette er en modig bok, der Aasmundsen betror oss sine seksuelle erfaringer fra han som femtenåring kom ut av skapet som homofil.

I dagboks-form forteller han om da han mistet jomfrudommen på et hotellrom på Bristol, og endte ulykkelig og bortkommen med øyevippene gjenklistret av sæd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer