Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Casa Numme» på TV 2

Pinlig uutholdelig

«Casa Numme» er en merkelig blanding av parterapi-session og en pinlig familieferie.

PARMØTE: I «Casa Numme» inviterer Thomas Numme og kona Annette Walther Numme profilerte par til familiehuset i Spania. Video: TV 2 Vis mer

TV: Det er snart to år siden Thomas Numme og Harald Rønneberg satte punktum for «Senkveld» - et program man spådde ville rulle inn i evigheten etter å ha tippet den 30. sesongen. Men de gikk altså hver til sitt.

Nå har Numme teamet opp med kona Annette, og sammen har de invitert kjendispar til familiehuset, casa’n, i Spania. Her skal de altså snakke om kjærligheten og hvordan den kan bevares innimellom hverdagens kjas og mas.

«Casa Numme»

2 1 6

Underholdning

12. januar kl. 21.45
Beskrivelse:

Underholdningsserie. Åtte episoder.

Kanal:

TV 2

«Gjenfortellinger av privatlivets undre og kalddusjer passer bedre i lystig lag enn som kringkastingsmateriale.»
Se alle anmeldelser

Umiddelbart høres konseptet temmelig kleint ut. I det hele tatt er det mer ambisiøst å fylle et program med jovialt kjærlighetssnakk enn «Senkveld» sine helsprø stunts og nakenopptredener.

«Casa Numme» bygger på samme TV 2-formel som «En kveld hos Kloppen», men her står ingen for maten. Den bare dukker opp fra intet.

Det glade liv

For hver episode innlosjeres et nytt par i det luksuriøse feriehuset. Så hva gjør man her? Jo, man vasker grillen, stabler fram noe gamle greier og plasker rundt i svømmebassenget.

Så er det ut i lokalsamfunnet for å få den autentiske spanske opplevelsen (og ikke den norsk-spanske med brunost på butikken).

Det danses flamenco, det stampes druer, det grilles, det skåles ustanselig til ære for livspartneren.

Til tider til føles det ut som en mashup av «4-stjerners middag», «Skal vi danse» og et lettbeint reiseprogram. Men selv om det er kjendiser vi har med å gjøre, så skal det mye til for at en ruslende tur ned på lokalrestauranten blir god TV.

KJENTE FJES: I det aller første programmet kommer Jamina og Stian Blipp på besøk. Foto: TV 2
KJENTE FJES: I det aller første programmet kommer Jamina og Stian Blipp på besøk. Foto: TV 2 Vis mer

Det er et klassisk slarveprogram. Og da bør man la skravla gå.

Men i «Casa Numme» er kjærligheten et irriterende styrende premiss. Det skytes stadig inn «MEN: Hvordan går det egentlig med dere to i hverdagen?» i ellers trivelige samtaler.

Thomas og Annette minner mest om to parterapeuter som desperat vil komme i gang med timen sin.

Flue på soveromsveggen

Hva er så kjærlighet? «Casa Numme» hopper bukk over de mer vidløftige samtalene, greit nok det, men kjærligheten blir her redusert til en smørbrødliste av mer eller mindre praktiske hendelser: Det første møtet, da vannet gikk, avlevering i barnehagen. Da man kyssa for første gang og, katta ut av sekken, ble kjærester på Facebook (!).

Å høre på historier om hvordan-vi-møttes viser seg å være pinlig uutholdelig.

Særlig når det skjedde «back in the days». «Det ble litt klining». Jaha. Og selv om serien skilter med å invitere «åtte par som alle har en unik kjærlighetshistorie», så er de slett ikke så unike. Og omtrent så dørgende kjedelige som å høre på hva naboen drømte natta før.

Om man er en «romantisk type» går stort sett ut på hvor helsprøtt man fridde til partneren sin.

Da er Thomas og Annette befriende nøkterne i forhold, som medgir at de ga hverandre sitt ja over en middag i Stockholm, mens en Stureplan-DJ spilte «Rosa helikopter». I stor kontrast til cello og lyslenker.

Tomsnakk

Imidlertid er det utrolig fascinerende å se voksne mennesker utbryte «dette er utrolig hyggelig!» hvert hundredels sekund. Det er nesten uhyggelig nifst å se det konstateres så hyppig - man begynner jo å lure på hvordan de egentlig har det. Her skulle det gjort seg med et manus, så litt flere adjektiver kunne blitt fisket opp av synonymordboka.

Serien kan også bli direkte pinlig.

Å se forsøksvis ridning på mannens rygg i svømmebassenget føles som å ta et ubehagelig dypdykk i familiens private videodagbok. «Casa Numme» minner tidvis om nettopp en påtvunget familieferie – med samtaler som blir tværet ut så lenge at man helst vil gå fra bordet.

La det være sagt: Alle deltakerne er fine og sjarmerende folk. Men anekdotiske gjenfortellinger av privatlivets undre og kalddusjer passer bedre i lystig lag enn som kringkastingsmateriale.