Pinlig

TV3 trosset protestene fra Arne Scheie, og viste i går kveld et nesten to år gammelt innslag med NRK-kjendisen i «Komplottet». Først på sendedagen fikk Scheie ved en tilfeldighet vite at innslaget skulle sendes.

Komplett komplott

Flere kjendiser raser

- Jeg trodde jeg hadde et visst rettsvern, sier Scheie, som på langt nær er den første kjendisen som raser mot Leif-Erik Forbergs program. I går sendte han en faks til TV3 der han gjorde oppmerksom på at han motsatte seg at innslaget ble sendt. - De kunne godt spurt meg. Det er ikke morsomt å høre fra venner som har sett forhåndsreklamen på TV3 at det skal sendes, sier han. I innslaget blir NRK-kjendisen lurt til å tro at en arabisk oljesjeik vil kjøpe Rosenborg. Muldvarpen er hans egen sjef, Tor Aune, men resten av redaksjonen er også med på spøken når Scheie blir sendt til Grand Hotel for å gjøre et «eksklusivt» intervju. - Jeg ante ikke hva «Komplottet» var, og hadde der og da ingen mulighet til å avsløre lureriet. I ettertid har jeg irritert meg mer og mer over dette, sier Scheie.

Beklager

TV3s informasjonssjef Ellen Christiansen beklager at Scheie ikke ble varslet om når programmet skulle sendes, men sto i går fast på at det ikke ville bli stoppet. - Det er et gammelt opptak, og den gangen underskrev Scheie på at det var ok å sende det. Vi har seinere prøvd å få ham i studio, men det har vært vanskelig å få til på grunn av reisevirksomhet. Men Scheie har aldri gitt uttrykk for at innslaget ikke kunne vises, og han stilte til og med opp på en «trailer» for programmet, sier Christiansen. - Det har vært mange problemer med «Komplottet»? - Vi tok lærdom av innslaget med Helge Reiss, og spiller ikke lenger på frykt. Sekvensen med Scheie er en uskyldig spøk som vi også utsatte Knut Th. Gleditsch for, sier hun.

«Kostelig»

TV3-sjef Kalle Lisberg bekrefter at Scheie har takket nei til å stille opp i studio, men sier at han på vårparten i fjor overfor produksjonsselskapet ga uttrykk for at det var helt i orden å sende innslaget. - Vi ønsker ikke å ødelegge for noen, og har kuttet ut en rekke sketsjer der folk har følt seg ubekvemme, sier Lisberg. - Men dette er en kostelig sketsj som viser Scheie på sitt beste. Så raus bør han være at han ser det, mener TV3s administrerende direktør.

Forfjamset

Arne Scheie har ingen problemer med å se at spøken er harmløs, men han er skremt over at et lureri kan sendes uten at vedkommende blir gjort oppmerksom på det. - Men du har skrevet under på at det kan sendes? - Jeg ble så forfjamset at jeg ikke husker hva som skjedde etterpå. Uansett bør jeg ha mulighet til å si nei, mener Scheie. - TV3 hevder at du ikke har motsatt deg at det sendes? - Det er selvfølgelig et argument, men jeg har regnet med at det har vært uaktuelt fordi jeg ikke har hatt anledning til å stille i studio. Det siste halve året har jeg mer eller mindre vært konstant på reise, sier Scheie til Dagbladet. - Men du stilte opp på forhåndsreklamen for programmet? - Jeg løper ikke fra det, men det er tross alt snart to år siden. Det er mange ting jeg ville gjort annerledes i 1996, sier Scheie, som er skremt over utviklingen innenfor fjernsynet. - Jeg jobber selv med TV, men er aldri med på sånt sludder. - Det var kanskje vanskelig å stoppe det på så kort varsel? - Jeg vet det, men det skal jo ikke ramme en stakkar som har bedt om å slippe noe fordi det er pinlig. Har folk bedt meg om ikke å sende noe, gjør jeg det ikke, sier Arne Scheie.

LITT SJEIKI? For to år siden ble den garvede sportskommentatoren Arne Scheie lurt trill rundt av en sjeik som hevdet at han ville kjøpe Rosenborg. Det var selvsagt «Komplottet» i TV3 som so bak spøken som ble sendt på TV3 i går kveld - til tross for at Scheie i går forsøkte å stoppe innslaget. -Jeg trodde jeg hadde et visst rettsvern, sier Scheie, som på langt nær er den første kjendisen som raser mot Leif-Erik Forbergs program.