Pinlige politikerskandaler i spennende klimathriller

God thriller om klimakvoter og tvilsomme meklere.

Oslo, 20080108. De fire mestselgende debutantene i 2007 er alle menn med bakgrunn fra næringslivet: F.v. Erik Grønner, Roger Pihl, Jens Frydenlund og Sturle Brustad. 

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Oslo, 20080108. De fire mestselgende debutantene i 2007 er alle menn med bakgrunn fra næringslivet: F.v. Erik Grønner, Roger Pihl, Jens Frydenlund og Sturle Brustad. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Den norske regjeringen har lenge hatt som målsetting å være flinkest i miljøklassen, men i strevet for å få brukt noen milliarder på flyktige klimakvoter, roter politikerne seg inn i et par skandaleprosjekter, som kan bli svært pinlige for alle involverte.

Store pengerDet er fiksjon, men det meste av innholdet i Erik Grønners nye thriller kunne vært hentet fra virkeligheten. For internasjonal klimakvotehandel dreier seg om store penger, og store penger lokker alltid til seg såkalte useriøse aktører. Og når det i tillegg har vært mye hemmelighold fra departementenes side, er det ikke rart at en spenningsforfatter lar seg lokke av stoffet.

Lysskye forretningerSosialøkonomen Bruno Grimsrød er blitt avdelingsdirektøri Finansdepartementet, med ansvar for å kvalitetssikre klimakvoteprosjektene. Det haster med å få brukt det lovede milliardbeløpet i tide, og når byråkratene tips om et mulig prosjekt i Russland, biter Grimsrød ivrig på. Kjøpet organiseres gjennom det lille firmaet Miljømegleren, som ledes av Ditlef Høyer, en lurvete tidligere finansmekler. Men både Grimsrød og Høyer er under press fra hver sin kant,og ikke alt tåler å komme ut i dagslys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer