Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Pinlige tiggerfeil fra Ulf Leirstein

Jeg hadde trodd at statskritiske Frp hadde klart å skille mellom en interesseorganisasjon og et offentlig kontor.

<b>- FEIL: Romanias National Agency for Roma er slett ingen representant for Romanias romfolk, slik Ulf Lerstein (Frp) hevder, skriver Bjønnulv Evenrud i Folk er folk i dette innlegget.&nbsp;</b>Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
- FEIL: Romanias National Agency for Roma er slett ingen representant for Romanias romfolk, slik Ulf Lerstein (Frp) hevder, skriver Bjønnulv Evenrud i Folk er folk i dette innlegget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Frp og Ulf Leirstein i forlengelse av det allerede hardt kritiserte Brennpunkt-programmet «Lykkelandet» atter en gang lanserer sitt etterlengtede tiggeforbud, bør vi kunne forvente at han ikke roter til debatten med enda flere faktafeil.

Nå er det nemlig sånn, at ifølge Frp er det nå ikke bare de selv som ønsker tiggeforbud i Norge, men sågar selve «romfolkets egen interesseorganisasjon» i Romania!

Uten tvil et sterkt argument! Men Romanias National Agency for Roma er slett ingen representant for Romanias romfolk, slik Lerstein hevder. I virkeligheten er det en frittstående enhet under den notorisk korrupte rumenske regjeringen.

Jeg hadde trodd at det påstått statskritiske Frp og deres etter hvert drevne parlamentarikere hadde klart å skille mellom en demokratisk interesseorganisasjon for en utsatt minoritet og et offentlig kontor. Men den gang ei.

Videre forsøker Lerstein ikke uventet å sverte alle rumenere på gata i Norge – og hele romfolket – ved å henvise til et enkelt tilfelle av overgrep mot barn, den såkalte «romkvinnesaken» i Bergen fra 2012.

Faktum er imidlertid at barns skoledeltakelse ifølge statistikken er et av de få områder der Romania har gjort vesentlige framskritt de siste ti årene – interessant nok samme tidsperiode som «tiggerne» har reist ut for å forbedre sine familiers økonomi, blant annet til Norge. (Kilde: Roma Inclusion index 2015)