Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones» sesong 7:

Pinte fansen med issmelting før avsløring av premieredato

«Game of Thrones»-fansen så på smeltende is i en time, før premieredatoen for neste sesong ble avslørt. 

DATO KLAR: 16. juli kommer den sjuende sesongen av TV-serien «Game of Thrones». Her er den første smakebiten. Video: HBO Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Etter å ha ventet på en ny sesong siden juni i fjor, har «Game of Thrones»-fansen endelig fått vite premieredatoen for neste sesong. Den sjuende sesongen kommer 16. juli, ifølge en post på seriens offisielle Facebook-side.

Men før premieredatoen ble sluppet, lot HBO fansen sitte tålmodig og se på en isblokk som smeltet, gjennom flere livestreamer på Facebook-siden. Fansen fikk beskjed om å kommentere «ild» eller «dracarys», som betyr drageild, under posten, slik at nedsmeltingen skulle gå fortere.

Når isblokken var smeltet, skulle premieredatoen åpenbare seg.

160 000 seere

På et tidspunkt hadde livestreamen med den smeltende isblokken over 160 000 seere, skriver CNN.

Ifølge Vox foregikk seansen i over en time til sammen, mens trofaste fans spent så på isblokken, og skrev ordene «ild» og «dracarys» i rasende fart i kommentarfeltet.

«Game of Thrones» er en av verdens mest populære TV-serier. Ifølge Time hadde forrige sesong et gjennomsnitt på 23 millioner seere per episode, og det er lite som tyder på at færre vil benke seg foran TV-en/dataskjermen til syvende sesong. Det er også mange spørsmål vi ennå ikke har fått svar på.

Basert på bøker

Fantasy-serien er basert på bokserien «En sang om is og ild», av forfatteren George R.R. Martin. Serien hadde premiere i 2011 på HBO, og siden den gang har det kommet én sesong i året.

Tv-serien har nå tatt igjen bøkene til forfatteren som er i ferd med å ferdigstille nest siste bok, «Winds of Winther»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media