Piratene ønsker å betale for seg

Vil punge ut, viser ny studie.

FLINKE FOLK BØR FÅ PENGER: Det er også viktig for piratene at artister som Taylor Switft (bildet) får betalt når noen laster ned låtene hennes. Nå gjenstår det bare å få etablert systemer slik at det skjer, mener svenske Stim. FOTO: SCANPIX/AP
FLINKE FOLK BØR FÅ PENGER: Det er også viktig for piratene at artister som Taylor Switft (bildet) får betalt når noen laster ned låtene hennes. Nå gjenstår det bare å få etablert systemer slik at det skjer, mener svenske Stim. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pirater er ikke samvittighetsløse egoister som ikke vil betale for seg uansett hvor mye de konsumerer. De fleste er svært musikkinteresserte mennesker som mener fildeling er den beste måten å finne fram til og få hørt store mengder ny musikk. Og blant de aller fleste piratene er det stor betalingsvilje.

Dette viser en ny undersøkelse fra svenske Stim - en organisasjon tilsvarende Tono i Norge.

Hele ni av ti musikkbrukere på nettet oppgir at vil betale for et frivillig abonnement som gir en lovlig rett til å fildele musikk. Og aller mest positive er piratene som ikke betaler for digital musikk i dag.

Vil betale artisteneDermed faller argumentet om at dagens unge musikkfans bare vil ha alt gratis, mener Stim.

- Vi ville spørre dem som virkelig bruker musikk hvordan de vil ha det. Våre medlemmer rammes jo hardt av den illegale fildelingen, og derfor ville vi finne ut hvordan det stod til med betalingsviljen, sier Stims kommunikasjonssjef Susanne Bodin til Dn.se.

Hvis man skal tro det fildelernes egne svar, er det penger å hente for både artister og bredbåndsselskaper som finner den rette forretningsmodellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer