Du leser nå Dagbladet Pluss

Pirater, druider og prinser

Historien er overalt rundt oss, men hvor levende er den egentlig? Vi dro på engelsk road trip, på jakt etter hva vi nå kunne spore opp. Det er jo sommer.

ROAD TRIP: Noen ganger er det bare en helt okay reise å la historiebøkene bestemme hvor turen skal gå, blant annet i England med bil. Der mytiske Stonehenge serlvsagt står på ruteplanen. Foto: NTB Scanpix.
ROAD TRIP: Noen ganger er det bare en helt okay reise å la historiebøkene bestemme hvor turen skal gå, blant annet i England med bil. Der mytiske Stonehenge serlvsagt står på ruteplanen. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

England har vært befolket en stund. Det er funnet spor etter omkring 780 000 år gamle levninger av Homo antecessor, en hominid som ifølge antropologer kan være en direkte forgjenger til Homo heidelbergensis, som ble til deg og meg.

Etter istiden vendte mennesker tilbake for 11 000 år siden, mens permanente bosettinger har eksistert de siste 6000 årene. Det er likevel mer enn nok historie å grave i på noen dagers biltur i vakkert sørengelsk landskap.

I Cotswolds største by Cirencester snubler vi over The Corinium Museum viet gjenstander fra romertiden, den gang Cirencester bar det latinske navnet Corinium.

Riktignok er det et museum som tar for seg hele distriktets historie, fra forhistorisk tid og nesten fram til i dag, men hovedvekten hviler på de romerske etterlevningene fra de kom hit og bygde et fort mindre enn et år etter erobringen av Britannia i år 43 e.Kr.