Du leser nå Dagbladet Pluss
ROAD TRIP: Noen ganger er det bare en helt okay reise å la historiebøkene bestemme hvor turen skal gå, blant annet i England med bil. Der mytiske Stonehenge serlvsagt står på ruteplanen. Foto: NTB Scanpix.
ROAD TRIP: Noen ganger er det bare en helt okay reise å la historiebøkene bestemme hvor turen skal gå, blant annet i England med bil. Der mytiske Stonehenge serlvsagt står på ruteplanen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Pirater, druider og prinser

Historien er overalt rundt oss, men hvor levende er den egentlig? Vi dro på engelsk road trip, på jakt etter hva vi nå kunne spore opp. Det er jo sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

England har vært befolket en stund. Det er funnet spor etter omkring 780 000 år gamle levninger av Homo antecessor, en hominid som ifølge antropologer kan være en direkte forgjenger til Homo heidelbergensis, som ble til deg og meg.

Etter istiden vendte mennesker tilbake for 11 000 år siden, mens permanente bosettinger har eksistert de siste 6000 årene. Det er likevel mer enn nok historie å grave i på noen dagers biltur i vakkert sørengelsk landskap.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer