Pirater, druider og prinser

Historien er overalt rundt oss, men hvor levende er den egentlig? Vi dro på engelsk road trip, på jakt etter hva vi nå kunne spore opp. Det er jo sommer.

ROAD TRIP: Noen ganger er det bare en helt okay reise å la historiebøkene bestemme hvor turen skal gå, blant annet i England med bil. Der mytiske Stonehenge serlvsagt står på ruteplanen. Foto: NTB Scanpix.
ROAD TRIP: Noen ganger er det bare en helt okay reise å la historiebøkene bestemme hvor turen skal gå, blant annet i England med bil. Der mytiske Stonehenge serlvsagt står på ruteplanen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

England har vært befolket en stund. Det er funnet spor etter omkring 780 000 år gamle levninger av Homo antecessor, en hominid som ifølge antropologer kan være en direkte forgjenger til Homo heidelbergensis, som ble til deg og meg.

Etter istiden vendte mennesker tilbake for 11 000 år siden, mens permanente bosettinger har eksistert de siste 6000 årene. Det er likevel mer enn nok historie å grave i på noen dagers biltur i vakkert sørengelsk landskap.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer