Pirater med svarte seil på skattejakt i Bahamas

Wandrups utvalgte: Long John Silvers liv som ung mann.

SJØRØVERE: Fra venstre Tom Hopper som Billy Bones, Toby Stephens som kaptein Flint, Mark Ryan som Gates og Luke Arnold som Long John Silver. Tredje sesong av serien "Black Sails" er nettopp begynt på HBO, de to første er ute på DVD. Den fjerde er ventet neste år.
SJØRØVERE: Fra venstre Tom Hopper som Billy Bones, Toby Stephens som kaptein Flint, Mark Ryan som Gates og Luke Arnold som Long John Silver. Tredje sesong av serien "Black Sails" er nettopp begynt på HBO, de to første er ute på DVD. Den fjerde er ventet neste år. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD: Det burde være forbudt ved lov å oppdra barn uten å lese Robert Louis Stevensons enestående roman «Skatten på sjørøverøya» for dem.

Altså boka. Historien fins også i utallige filmversjoner, tegneserieutgaver, animerte filmer og TV-serier.

Stevenson har bidratt til at pirater er populærkulturelle figurer, fra Errol Flynns «Captain Blood» og kaptein Krok til «Pirates of the Caribbean» og Sabeltann.

Voksne som aldri blir ferdige med sin sverdsvingende barndom, vil finne en viss glede i TV-serien «Black Sails», som foregriper «Skatten på Sjørøverøya» med 20 år.

Vi møter kaptein Flint og hans kokk Long John Silver (uten papegøye og trebein) på skattejakt i havstrøkene utenfor piratbyen Nasseau på Bahamas, der sjørøvere velter seg i gulltørst, vakre kvinner, flasker med sprit og innfule konspirasjoner.

Sesong 2 er akkurat kommet på DVD, mens sesong 3 er i gang på HBO. Sesong 4 er bebudet neste år.

 La oss med det samme anbefale svensken Björn Larsson, som har skrevet Long John Silvers «selvbiografi», under tittelen «Long John Silver - Den eventyrlige og sannferdige beretningen om mitt liv og levned som lykkeridder og menneskehetens fiende».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer