TEGNET SJØRØVERE: Howard Pyle var først og fremst barneboktegner og forfatter, men han var også en ivrig tegner av pirater. I en ny bok om sjørørvere på norsk, fins en egen seksjon med hans tegninger.
TEGNET SJØRØVERE: Howard Pyle var først og fremst barneboktegner og forfatter, men han var også en ivrig tegner av pirater. I en ny bok om sjørørvere på norsk, fins en egen seksjon med hans tegninger.Vis mer

Pirater som nådeløst røver både i øst og vest

Wandrups utvalgte: Sjørøvere i flere utgaver.

BOK/DVD: Pirater blir man som barn kjent med gjennom refrenger som «Heifadderifadderullandei» og «Hiv og hoi, snart er skatten vår!».

Eller det velkjente refrenget fra «Skatten på sjørøverøya»: «15 mann på død manns kiste. Yo ho ho, og en flaske med rom!»

Nummer ti i magasinserien Valhall har tittelen «Pirater - skrekk og gru på de syv hav».

Her blir sjørøveriets historie rullet opp fra antikken fram til våre dagers Somalia, med kapitler om Kaptein Kid, Svartskjegg, Mary Read, Anne Bonney og den mest fryktede av dem alle; Bartholomew Roberts.

Boka har en egen seksjon med flotte tegninger av den store sjørøverillustratøren Howard Pyle.

Rikt illustrert er også boka «Med rett til å kapre», redigert av Ole Bernt Tellefsen, om krigsperioden 1807-1814 da sjøfolk i Kristiansand ble utstyrt med kaperbrev, det vil si at de kunne erobre engelske skip med loven i ryggen.

Enda mer? Da bør du sikre deg TV-serien «Black Sails», der du møter pirater som kaptein Flint og John Silver. Saltvann og blod, i et stormfylt drama.

Sesong én er utgitt på DVD i Norge. To?ern har gått i England i år, og tredje sesong er ventet neste år.