Pirates of the Caribbean - Dead Man\'s Chest: For halve seil

«Pirates of the Caribbean - Dead Man\'s Chest» mangler evnen til å overraske, men Johnny Depp kler fortsatt øyenskygge.

FILM: «Pirates of the Caribbean» var 2003s store filmoverraskelse, og det var filmens eget produsentselskap som sto for det største hakesleppet. Disney truet nemlig lenge med å stoppe lanseringen av filmen. De likte ikke måten Johnny Depp tolket sjørøverkapteinen Jack Sparrow på. At Depp ranglet rundt som en halvfull drag queen i sjørøveruniform tiltalte dem rett og slett ikke.

Men, hey ho, ei flaske med rom, som de tok feil. På grunn av Johnny Depps tolkning av Jack Sparrow ble «Pirates ...» det årets kassasuksess for Disney. At Depp flørtet med pressen og dedikerte rolletolkningen til Stones-gitaristen Keith Richards, gjorde det faktisk enda bedre. Det bare måtte bli en oppfølger - to, faktisk.

Krampaktig

I motsetning til den gang, seiler nå Disney på med fulle seil og med Depps rolletolkning hengende som en gallionsfigur i baugen. Det blir overfokusert, og til tider litt krampaktig. Samtidig har budsjettet steget i takt med antallet effekter. Og i tillegg er «Pirates of the Caribbean - Dead Man\'s Chest» sju minutter lengre enn den første filmen, som «bare» varte to timer og femten minutter. På alle andre sett er filmene identiske. Det er den samme historien som fortelles om igjen, men denne gang med litt styggere pirater.

Piratzombier fra havet

Nok en gang blir vi tatt med inn i en verden der de døde aldri hviler. Sparrow står i livsgjeld til den legendariske Davey Jones, en piratzombie fra havet, og mens tida renner ut, jakter Sparrow på en vei bort fra Jones\' forhekselse. I tillegg har en engelsk lord stukket kjepper i hjulene på giftermålet mellom Will (Orlando Bloom) og Elizabeth (Keira Knightley). Han har faktisk dømt dem til døden, og deres eneste vei ut er om Will skaffer til veie Sparrows magiske kompass. Det er vel ingen overraskelse at Jack, Will og Elizabeth snart forener seg, og fekter seg makeløst ut av hele sulamitten. Iallfall nesten.

Manglende magi

Jo da, «Pirates of the Caribbean - Dead Man\'s Chest» er til tider svært så livlig underholdning, og Johnny Depp er fremdeles sjarmerende morsom. Vi blir utsatt for action og eventyr fra alle bauger og kanter, men det blir liksom bare med det. For filmen makter aldri å fange en stemning eller et øyeblikk av magi. Selv når Will er mest sjalu, tror man ham ikke. I tillegg blir filmen for lang, og handlingen føles som nyhetene fra i går. Samtidig stopper historien midt i eventyret. Dette er nemlig første del av to filmer. Vi får inderlig håpe at Keith Richards ikke er den eneste nyheten neste del bringer med seg.