«Pirates of the Caribbean 5» utsatt på grunn av misnøye med manuset

De norske regissørenes Hollywood-debut møter trøblete farvann.

IKKE MAKS MANUS: «Kon-Tiki»-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning skulle i utgangspunktet ha premiere på Hollywood-debuten «Pirates of the Caribbean 5» i juli 2015, men filmen er nå utsatt på ubestemt tid.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE MAKS MANUS: «Kon-Tiki»-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning skulle i utgangspunktet ha premiere på Hollywood-debuten «Pirates of the Caribbean 5» i juli 2015, men filmen er nå utsatt på ubestemt tid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): «Kon-Tiki»-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning skulle i utgangspunktet ha premiere på Hollywood-debuten «Pirates of the Caribbean 5» i juli 2015, men filmen er nå utsatt på ubestemt tid, skriver Hollywood Reporter.

Grunnen skal ifølge produsent Jerry Bruckheim være manustrøbbel. Han sier at Disney ikke var fornøyde med manusforfatteren Jeff Nathansons første manus. Nathanson skriver nå på et nytt manus basert på et nytt utkast.

Bruckheimer håper at filmen kan være klar til sommeren 2016, men ingenting er sikkert.

- Vi har et plot alle elsker, men manuset er ikke ferdig, sier han.

Nyhetene om utsettelsen kommer like etter at produksjonsselskapet Disney gikk på en diger smell med floppen «Lone Ranger». Rønning og Sandbergs «Pirates»-film skal etter planen ha et budsjett på nesten 1,5 milliarder kroner.

På spørsmål om det er prislappen som gjør at nordmennenes drømmeprosjekt er utsatt på ubestemt tid, svarer Bruckheimer slik:

- Alt dette er selvfølgelig en faktor. Vi vil ha et manus alle kan være enige om og et budsjett som alle kan være enige om. Det er alltid vanskelig å lage gode manus. Og etter i sommer har alle blitt mer forsiktige. Det var mange filmer som ikke gjorde det så bra som planlagt.

Den forrige piratfilmen «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides» ble regissert av Rob Marshall, og dro ifølge Deadline inn over fem milliarder kroner i inntekter.

Derfor er Bruckheimer rimelig sikker på at oppfølgeren vil se dagens lys, til tross for problemer.

- Man kan aldri være sikker, uansett hvilken film det er snakk om. Men dette er millardindustri, sier produsenten.

Regissørduoen skulle egentlig lage filmen av Lars Saabye Christensens oppvekstroman «Beatles», men sa tidligere i år fra seg regien.

I stedet er det danske Peter Flinth som har fått den jobben.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å få en kommentar fra Rønning eller Sandberg.