GIKK NED: Etter å ha vært lasteskip fra 1948, slaveskip i TV-serien «Roots» på 70-tallet og piratskip i de tre første «Pirates of the Caribbean»-filmene, gikk «The Brig Unicorn» som barskip i Karibien. Foto: DG Brown/Flickr (CC 2.0)
GIKK NED: Etter å ha vært lasteskip fra 1948, slaveskip i TV-serien «Roots» på 70-tallet og piratskip i de tre første «Pirates of the Caribbean»-filmene, gikk «The Brig Unicorn» som barskip i Karibien. Foto: DG Brown/Flickr (CC 2.0)Vis mer

«Pirates of the Caribbean»-skipet sank

Mannskap på ti måtte reddes av kystvakta da det 66 år gamle fartøyet gikk ned ved Saint Lucia.

(Dagbladet): Hun ble bygget i Finland, startet sitt liv som lasteskip og ble kalt den egentlige stjerna i «Pirates of the Caribbean»-filmene før hun trakk seg tilbake som barskip for turister på dagsseilaser i Karibien.

Nå har seilskipet «The Brig Unicorn» sunket utenfor øya Saint Lucia, melder blant andre New Orleans-avisa The Times-Picayune.

Den 45 meter lange skuta var på vei til et verksted for å få utført reparasjoner forrige lørdag da hun fikk slagside og begynte å ta inn vann, ifølge avisa. Kystvakten fra nabostaten Saint Vincent og Grenadinene reddet de ti ombord, men fartøyets skjebne var forseglet.

«The Brig Unicorn» figurerer prominent i de tre første «Pirates»-filmene, men det er uvisst om det forelå planer for å ta den i bruk til den femte og siste filmen i serien.

Den skal etter planen spilles inn i New Orleans og på Puerto Rico seinere i år, under de norske regissørene Joachim Rønning og Espens Sandbergs ledelse, men har vært rammet av forsinkelser og forkastede manusutkast.

At hovedrolleinnehaver Johnny Depps forrige film «The Lone Ranger» floppet fullstendig, har heller ikke gjort noe godt for studiobossenes vilje til å åpne lommebøkene. Så seint som i april sa Disney-studioets styreformann Alan Horn at han fortsatt ikke hadde sett noe manus han kunne godkjenne.