I SYRIA OG FORBEREDT PÅ Å DØ: Michael Enright engasjerer seg i kampene i Syria og har blitt med i den kurdiske gruppa YPGs kamphandlinger mot den Islamske stat. Foto: Mohammed Hassan
I SYRIA OG FORBEREDT PÅ Å DØ: Michael Enright engasjerer seg i kampene i Syria og har blitt med i den kurdiske gruppa YPGs kamphandlinger mot den Islamske stat. Foto: Mohammed HassanVis mer

«Pirates»-skuespilleren dro fra Hollywood for å kjempe mot IS i Syria

Michael Enright sier han er forberedt på å dø.

(Dagbladet): Den britiske skuespilleren Michael Enright, som blant annet hadde en rolle i «Pirates of the Caribbean: Dead Mans Chest», har vendt ryggen til Hollywood for å reise til Syria og kjempe mot IS.

I en video offentligjort på Facebook-sidene til den kuridske motstandsgruppa YPG er Enright filmet i en skyttergrav i Syria mens andre soldater skyter med gevær i bakgrunnen.

- IS er en trussel til alle levende mennesker, sier Enright i filmen ifølge avisa The Guardian.

I tillegg til Pirates-filmen, har Enright hatt gjesteroller i tv-serier som «Castle» og «Law & Order», og gjort filmer «Knight & Day» og «Old Dogs», ifølge hans IMDB-side

Enright ber videre om våpen og medisinsk bistand til de kurdiske soldatene og beskriver dem som «mine havaler» - et kurdisk uttrykk for kamerat.

Med hjelp av de USA-ledede bombetoktene i Syria har YPG lykkes med å befri en rekke byer og landsbyer fra IS i områdene nord-øst i landet. Flere titalls vestlige statsborgere skal ha forent krefter med YPG de siste ukene.

I et intervju med tv-kanalen Al-Aan TV fortalte Enright at drapet på journalisten Steven Sotloff og videoene av en jordansk pilot som ble brent i live var hendelsene som fikk ham til å reise til Syria for å bidra.

- Jeg kom ikke her for å leke. Jeg skrev brev til alle mine venner og min familie fordi jeg ikke vet om jeg noengang ser dem igjen, sa Enright ifølge The Guardian.