Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pistolmannen som skal ha truet U2 var politi

Saken etterforskes internt i det svenske politiet.

FIKK IKKE SPILLE: U2 spilte to fullstappede konserter i Stockholm før tredje konsert ble avlyst. Her fra deres konsert 16. september. Foto: Aftonbladet
FIKK IKKE SPILLE: U2 spilte to fullstappede konserter i Stockholm før tredje konsert ble avlyst. Her fra deres konsert 16. september. Foto: Aftonbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble U2s tredje Stockholms-konsert avlyst etter det politiet anså som trusler mot bandet. En bevæpnet mann skulle ha tatt seg inn gjennom sperringene, og politiet bestemte seg derfor for å tømme hele den store konsertarenaen «Globen» for folk.

I dag viser det seg at mannen var en polititjenestemann i sivil, skriver den svenske avisa Expressen.

Sa han av politi Det svenske politiet meldte tidlig i går at de at de så etter en mann i 20-års alderen som angivelig skal ha vært bevæpnet.

Expressen skrev i går at det var kommet inn en trussel mot Bono, vokalisten i U2. Klokka 23.40 i går informerte politiet at de hadde opprettet en sak på brudd på våpenloven, men at ingen var pågrepet.

Helikoptre sirkulerte konsertområdet og politiet satte inn ekstra styrker for å lete etter den bevæpnede personen.

Mannen skal ha vist fram et våpen da han ankom arenaen, men samtidig påstått at han var politimann i sivil og at han bare hadde glemt å legge fra seg våpenet. Han skal deretter ha blitt sluppet inn.

Etterforsker saken Nå har politiet identifisert mannen, og det viser seg at han var politimann.

Saken etterforskes internt i det svenske politiet.

- Det kan dreie seg om en form for feil, sier betjent Jan Friberg til svenske Expressen. Han har akkurat mottatt saken som politiet har valgt å klassifisere som en tjenestefeil eller brudd på våpenloven.

- De har identifisert hvem det er, og har startet en etterforsking, sier Friberg.

Ingenting tyder på at Bono eller noen av de andre medlemmene i U2 skal ha vært i fare.

Konserten er flyttet til 22. september.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!