Pitbull bruker A-ha-låt i ny singel

Partyrapperen Pitbull bruker riff fra A-has «Take on me» i ny singel med Christina Aguilera.

FAN AV A-HA:  Rapper og hitmaskin Pitbull skal være stor fan av A-ha, ifølge A-has manager Harald Wiik. Foto: Stella pictures
FAN AV A-HA: Rapper og hitmaskin Pitbull skal være stor fan av A-ha, ifølge A-has manager Harald Wiik. Foto: Stella pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Magne Furuholmen og jeg har fått mye kred fra sønnene våre på grunn av dette, sier A-has manager Harald Wiik til Dagbladet.

Den amerikanske rapperen og hitmaskinen Armando Christian Pérez, bedre kjent under artistnavnet Pitbull, slo igjennom i 2004 og er kjent for klubbhiter som «I know you want me»,« Give me everything» og «International love». Med kjente tekstlinjer som «forget about your boyfriend, and meet me at the hotel room» og stadige musikkvideoer med halvnakne damer, har han fått et noe rampete image.

- Høres kult ut Nå har Pitbull brukt det kjente riffet fra A-has storhit «Take on Me» i en singel til sin kommende plate. Låta heter «Feel this moment» og er et samarbeid med popstjernen Christina Aguilera. A-has manager Harald Wiik bekrefter disse opplysningene til Dagbladet.

- Det stemmer at Pitbull vil bruke «Take on Me» i en kommende singel. Vi har vært i kontakt med han og har jobbet med dette i flere måneder, sier Wiik.

Manager Wiik mener det er viktig å beskytte A-has orginallåt, men forteller at han er svært positiv etter å ha hørt Pitbulls nye singel.

- Vi syns det høres veldig kult, sier han.

Yngre publikum Han har ikke fått noen konkret respons på Pitbulls singel fra bandmedlemmene i A-ha, men sier at de alle syns det er gøy at låten videreføres på denne måten. De tenker også at dette vil nå ut til et yngre publikum.

Originalen «Take on me» ble spilt inn i 1984 og ble en kjempehit både i Norge og i utlandet. I 1985 toppet den Billboardlisten i USA, og den var nummer to på Storbritannias UK single chart samme året. Wiik forteller at låten blir mye samplet og kopiert, men at dette prosjektet er ett av de største de har jobbet med.

Fan av A-ha Han beskriver samarbeidet med verdensstjernen som spennende og uproblematisk, og trekker frem at Pitbull skal være stor fan av A-ha.
 
- Han sa til oss at han var kjempefan av A-ha og av «Take on me», sier Wiik.

Singelen «Feel This moment» vil komme på Pitbulls nye album «Global warming» som kommer ut 19 november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer