Pitbull på vei til Norge

Den amerikanske rapperen Armando Christian Pérez, bedre kjent under artistnavnet Pitbull, spiller i Oslo Spektrum 1. juni.

Bjeffer fra seg: Denne bikkja her tar turen til Oslo Spektrum 1. juni i år. Med seg i bagasjen har han hits som «I Know you Want Me (Calle Ocho)» og «Krazy» (AP Foto: Evan Agostini
Bjeffer fra seg: Denne bikkja her tar turen til Oslo Spektrum 1. juni i år. Med seg i bagasjen har han hits som «I Know you Want Me (Calle Ocho)» og «Krazy» (AP Foto: Evan AgostiniVis mer

- Pitbulls hits er sikre vinnere på dansegulv over hele verden. Han blander elegant reggaeton med europop og hip hop, sier arrangør Peer Osmundsvaag hos Atomic i en pressemelding. 

Miami-rapperen slo igjennom i 2004 og rapper på både engelsk og spansk. Mest kjent er han for låtene «I Know You Want Me (Calle Ocho)» og «Hotel Room Service» fra albumet «Rebelution fra 2009».

«I Know You Want Me (Calle Ocho)» gjorde det bra på hitlistene både i USA og Europa, og singelen lå 13 uker inne på VG-lista med en femteplass som beste plassering. Pitbull er også kjent for å ha et brennende politisk engasjement for fødelandet Cuba.

I 2011 fikk han og sangeren Marc Anthony stor suksess med låta «Rain Over Me», som også gjorde det svært bra i Norge og nådde andreplass på VG-lista.

På albumet «Planet Pit» fra fra 2011 samarbeider Pitbull med blant andre Chris Brown, Akon og Lil Jon, og han har tidligere turnert sammen med rap-storhetene 50 Cent og Eminem.Her hjemme har han også fått oppmerksomhet for å ha blitt gnukket på av Jennifer Lopez.

Sist gang rapperen var i Norge var i 2010, den gangen besøkte han Sentrum Scene i Oslo, og russetreffet i Kongeparken i Stavanger.