Pitbull-pappa Antonsen

Atle Antonsen har et sterkt ønske om å bli skuespiller. For tida tar komikeren sine første skritt i den retning - som forfyllet pappa i filmen «PITBULLTERJE».

LILLEHAMMER (Dagbladet): -  Det hersker en viss likhet mellom oss, sier Atle og rusker Jørgen Foss - eller «poden», som han kaller ham - i håret.

I filmen «PITBULLTERJE» spiller 15 år gamle Jørgen tittelrollen som det 12 år gamle mobbeofferet Pitbull-Terje. Atle spiller faren hans.

-  Vi ble nok castet til rollene på grunn av kropp og utsende. Sånn er det å ha et blendende vakkert ytre, mener Atle. Jørgen ler.

Banker mobberne

I filmatiseringen av Endre Lund Eriksens populære ungdomsroman (boka heter «Pitbull-Terje går amok») spiller Jørgen den nye gutten i klassen. Rollefiguren kaller seg sjøl Pitbull-Terje, han smiler aldri - og han banker opp dem som mobber ham.

Atle Antonsen spiller hans øltørste, selvmedlidende elektriker-far hvis liv nesten er raknet som følge av at kona har forlatt dem.

-  Han får ikke lenger jobbe som elektriker, og flytter til et nytt sted med poden. Når det nærmer seg jul, jobber han som senternisse ved et kjøpesenter, sier Atle.

-  Ikke rart jeg har det leit og vanskelig hjemme, følger Jørgen opp.

 FAR OG SØNN:   Atle Antonsen spiller en forfyllet og selvmedlidende              pappa, hvis jobb er å være nisse ved et kjøpesenter. Jørgen Foss (15) fra Oslo spiller sønnen hans - det hardtslående mobbeofferet Pitbull-Terje. Foto: Ida Hjerkinn
FAR OG SØNN: Atle Antonsen spiller en forfyllet og selvmedlidende pappa, hvis jobb er å være nisse ved et kjøpesenter. Jørgen Foss (15) fra Oslo spiller sønnen hans - det hardtslående mobbeofferet Pitbull-Terje. Foto: Ida Hjerkinn Vis mer

Komedie

«PITBULLTERJE» er først og fremst en komedie. Manuset er gjort lettere enn boka. Men som Atle Antonsen sier det:

-  Filmen har tragiske og såre undertoner hele veien. Og det er jo nettopp sårhet som kjennetegner de beste komediene.

I sin vanlige jobb bekler komikeren Atle Antonsen endimensjonale roller:

-  I nesten alle sketsjer har min karakter én spesiell lyte eller tilsvarende evne. Så spiller jeg ut denne lyten eller evnen, da, til karakteren er tom. Hvilket skjer på sekunder. Far til Pitbull-Terje, derimot, er en tredimensjonal karakter. Riktignok er han øltørst og dum. Men han er også selvmedlidende og tragisk. Innerst inne er han også glad i sønnen. Men selvmedlidenheten overdøver alt, mener Antonsen.

Trailersjåfør

35-åringens filmkarriere så langt er ikke mye å skryte av:

-  Tre sekunder som trailersjåfør i «Svarte penger, hvite løgner» - og tre minutter som Titanofestival-general i «Get ready to be Boyzvoiced». Sistnevnte rolle fikk jeg bare fordi jeg mestret dialekten i Titano-land. Jeg har familie der, sier Antonsen - som også i går var på hjemmebane:

Opptakene til «PITBULLTERJE» foregår nemlig i Lillehammer, der Atle er født. Location for gårsdagens scener - Kulturhuset Banken - ligger i gata som Atle vokste opp i.

-  Foreldrene mine bor her stadig vekk, tre kvartaler lenger opp, sier komikeren.

Mer film?

-  Og nå går Atle Antonsen til filmen for godt?

-  Nei. Når innspillinga er over om en måned, går jeg over på jobbing med Bård (Tufte Johansen) og Harald (Eia). Vi planlegger en smal, sær humorserie som skal gå på NRK til høsten. Men det er klart at jeg ønsker å gjøre flere filmroller.

Jule-scene

I scenen som ble spilt inn i går, er det juleavslutning på skolen. Pitbull-Terje står på scenen, med én eneste, kort replikk å huske.

Like før han skal framsi replikken kommer «pappa» Atle Antonsen sjanglende inn i salen:

-  Jeg kommer rett fra jobben som senternisse, men har vært innom puben på vei dit. Så jeg er seint ute - og ikke helt stø, sier Atle.

Når Pitbull-Terje endelig husker replikken, tar pappa helt av. Han jubler og skjemmer ut sønnen sånn at denne går av scenen, forlater lokalet og løper hjem i skam.