«Pitbull»-pirater i trøbbel

«Pitbullterje» er allerede lagt ut på nett. Nå blir piratene politianmeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 150 000 mennesker har allerede sett «Pitbullterje» på kino. Men over tusen mennesker kan også ha lastet ned samme film ulovlig fra nettet.

Dette skal være første gang en større norsk spillefilm er tilgjengelig i piratversjon mens filmen fortsatt går på kino, skriver Dagsavisen.

Nå vurderer deler av filmbransjen å anmelde den eller de som har gjort filmen tilgjengelig på nettet. På profilerte piratnettsteder ligger filmen ute i flere kopier.

- Det er jo ikke lov å gjøre dette, og vi tror vi kan finne ut hvem som står bak. Vi ønsker også å gå videre med saken av prinsipp. Det er flere i filmbransjen som sikkert kan ha interesse at saken prøves for retten, men hvem som eventuelt går videre med saken er for tidlig å si, sier Stein B. Kvae i produksjonsselskapet Paradox til Dagbladet.no.

Prinsippsak

1. juli trådde den nye åndverksloven i kraft, og med dette ble det ulovlig både å gjøre tilgjengelig og laste ned rettighetsbeskyttet materiale.

I et nettmøte med Dagbladet.no hevdet advokat Rune Ljostad at nedlasting og fildeling «kan straffes med bøter eller fengsel i inntil tre måneder, i grove tilfeller bøter eller fengsel inntil tre år».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer