Pitbull-Terje og Jim på pappajakt

Forbilledlig barne,- og ungdomsbok.

MER PITBULL-TERJE: Endre Lund Eriksen har nok en gang klart å lage en humoristisk barnebok av et sosialproblematiserende tema.
FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
MER PITBULL-TERJE: Endre Lund Eriksen har nok en gang klart å lage en humoristisk barnebok av et sosialproblematiserende tema. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Barnevern, far som drikker, forsvunnet mor, ukjent far, depressiv mor.

Det skal godt gjøres å lage underholdende, spennende og humoristiske barnebøker av så sosialproblematiserende temaer. Med fjerde bok i Pitbull-Terje serien har Endre Lund Eriksen klart det igjen.

De har sitt å stri med, den tjukke skoleskulkeren Pitbull-Terje og hans snusfornuftige kompis Jim. Samtidens svar på Karlson og Lillebror. I forrige bok, «Pitbull-terje blir ond», ble de uvenner. Nå prøver Terje, som har begynt å trene bort fettet sitt, å bli venner med Jim igjen. Men Jim har fått seg jentevenner, og vil ikke. Inntil Terje kommer viftende med en liten bok med moderne poesi; «Multippel Nevrose», skrevet av Arne Sandberg.

Fotografiet av Sandberg er så likt Jim, at Terje er overbevist om at det må være Jims far. Men hvem er da snekkeren Tor Inge Olsen, som i følge moren døde like etter at Jim ble født?

Frekk og humoristisk Takket være Endre Lund Eriksens frekke humoristiske røffe stil, overbeviser Jim som den snusfornuftige skoleflinke fjortenåringen han er. I denne boka sendes Jims mor på psykiatrisk sykehus for å prøve å komme seg ut av den angsten og depresjonen som har lammet henne siden Jim ble født .  Barnevernet lar Jim bo hos kjæresten Kari, og hennes velmenende foreldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer