Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pixies hylles på plater

Før de kommer med ny plate selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medlemmene av indierockgruppen Pixies funderer på å spille inn et nytt studioalbum sammen. Men innen de rekker det, kommer det intet mindre enn to Pixies-relaterte hyllestskiver.

Pixies turnerte i Europa og USA i fjor, og frontmann Frank Black har sagt både ja og nei til en gjenforening også i studio. Nå skal det visstnok være nærmere igjen. Men i mellomtiden vil bandet bli hyllet.

Det er websiden Chartattack som melder at plateselskapet American Laundromat Records planlegger to hyllestskiver forventet å komme til høsten:

«Dig For Fire» hyller Pixies selv, og navn som Mogwai, They Might Be Giants, J. Mascis (Dinosaur Jr.), OK Go og John P. Strohm (Blake Babies/Lemonheads) vil bidra med sine versjoner av Pixies-låter.

«Gigantic» hyller Pixies-bassisten Kim Deal, som også har bidratt på skiver med The Breeders og The Amps, ifølge Gaffa.dk. Der er det litt mindre kjente navn som Julie Peel, Bishop Allen, The German Art Students, The Douglas Fir, Elmo, Francine, Witch Hats og The Modifiers som er bidragsytere.

Pixies sies å ha vært musikalsk før sin tid. Blant deres store fans var Kurt Cobain, som til Rolling Stone en gang sa at sangen «Smells Like Teen Spirit» var et mislykket forsøk på å skrive en Pixies-sang.

(NTB)

HYLLES: Indiebandet the Pixies med frontmann Frank Black er ikoner for mange, og nå kommer to hyllestplater. Her fra Quartfestivalen i fjor.
HYLLES: Indiebandet the Pixies med frontmann Frank Black er ikoner for mange, og nå kommer to hyllestplater. Her fra Quartfestivalen i fjor. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!