Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

PJ Harvey med nytt album

«Er det grusomt? Ja. Er det vakkert? Å herregud ja,» mente Dagbladet om det forrige.

Foto: AFP / NTB Scanpix
Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Norgesaktuelle PJ Harvey kommer snart med nytt album.

Kritikerfavoritten har gitt ut åtte studioplater, og 15. april kommer det niende, «The Hope Six Demolition Project».

Ifølge plateselskapet Universal har PJ laget skiva etter å ha blitt inspirert på flere reiser over en fireårsperiode. Hun har blant annet vært i Kosovo og Afghanistan - og i ikke fullt så eksotiske Washington DC.

- Når jeg skriver en låt, ser jeg for meg en hel scene. Jeg kan se fargene, hvilket tidspunkt på dagen det er, jeg kjenner stemningen, jeg ser lyset som endrer seg, skyggene som beveger seg, alt i dette bildet. Å samle informasjon fra sekundære kilder føltes altfor fjernt fra det jeg prøvde å skrive om. Jeg ville trekke inn luften, kjenne jorden og møte folkene fra landene jeg var så fascinert av, sier Harvey.

Den forrige plata hennes, «Let England Shake», kom i 2011.

«Er det grusomt? Ja. Er det vakkert? Å herregud ja. PJ går til fronten bevæpnet med sitrende sang og hjerteskjærende lyrikk, fengende rytmer og melodier som danser av gårde som døde sjømenn på havets bunn,» skrev Dagbladets anmelder Sigrid Hvidsten.

Torsdag 11. august står PJ Harvey på scenen under Øyafestivalen i Oslo.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media