PJ skuffet

PJ Harvey var den vevreste personen på Rockefeller i går kveld, men også den med mest autoritet. Derfor traff hun nok menigheten hjemme, mens de som ikke har et lidenskapelig forhold til henne trolig gikk skuffet hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Polly Jean Harvey er mystisk og mytisk på samme tid, og det går fortsatt gjetord om Oslo-konserten for tre år siden. Hun kalles den nye rockedronningen og sammenliknes med artister som Nick Cave, Björk og Tori Amos, og platene hennes er sterke, personlige vitnesbyrd i all sin desperasjon og dysterhet.

Taktskifte

Årets plate, «Is This Desire?», er riktignok mykere i kantene, men det bar ikke gårsdagens konsert mye preg av. Kanskje skyldes det et vel skranglete band, kanskje at hun ikke hadde dagen. Og om stemningen kan være vel så viktig som musikken i seg selv, så klarte hun i hvert fall ikke å kommunisere den fra scenen på Rockefeller. Knapt ett ord ble sagt mellom låtene, isteden ble det en unødvendig innadvendt konsert med en artist som stort sett var like reservert som publikum. Vi tror henne når hun synger «No hope for joy, no hope for faith», og det er virkningsfullt når hun snerrer og primalskriker på «City of no Sun». Likevel når hun ikke fram. Med «Angelene», fra årets plate, skjer det et nødvendig taktskifte, men da har det gått én time. Lyden blir lysere og lettere, det hvite lyset på scenen skifter til alle verdens farger og publikum våkner til liv. Og se, der smiler hun jammen også!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer