Pjatt fra Aslak Nore

Nore holder på med et patetisk sammensurr av anekdoter, mener Rune Berglund Steen.

FØLELSER OG FORDOMMER: Aslak Nore vil at vi skal virkelig kjenne etter om vi føler angst for innvandrere. Artikkelforfatteren har gjort det, og det gikk fint. Ingen angst. ILLUSTRASJONSFOTO: TOR ARNE DALSNES
FØLELSER OG FORDOMMER: Aslak Nore vil at vi skal virkelig kjenne etter om vi føler angst for innvandrere. Artikkelforfatteren har gjort det, og det gikk fint. Ingen angst. ILLUSTRASJONSFOTO: TOR ARNE DALSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så tok det altså Aslak Nore noen år å vedkjenne for seg selv at det er problemer knyttet til et flerkulturelt samfunn, slik det for øvrig er problemer knyttet til et hvilket som helst samfunn. Jeg er usikker på hvorfor det fortjener to helsider i ei avis, og ti sider i Samtiden, at en person kommer seint til en åpenbar erkjennelse. Nores voksesmerter er en banal ferd som burde vært forbeholdt ham selv.

Nore vil vi skal kjenne etter, virkelig kjenne etter. Føler vi ikke litt engstelse da? Føl litt ekstra godt etter, så klarer du nok å komme i kontakt med ekte, dyrisk angst. Nore lanserer et slags kvasivitenskapelig forsvar for denne angsten, iblandet en snu-lek med ord hvor begrepet «fordommer» defineres som noe viktig og nødvendig, på merkelig vis forbundet med vår evne til å føle lyst. Uten evnen til fordommer er vi visstnok som lobotomerte å regne. Du verden for en invitt til debatt.

«Vi manøvrerer i verden med magefølelse og fordommer. Hvis ikke politiet skulle diskriminert, måtte de stoppet like mange kvinnelige pensjonister som unge menn.» Men Nore, skal politiet nå egentlig stoppe unge menn sånn helt uten videre? Nei? Men ja hvis de er svarte? En afrikansk venn av meg har i løpet av et par uker først blitt tilsnakket av en Securitas-vakt, som trodde han solgte dop.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer