PK & Dansefolket

Nytt danseband som er like ordinært som de andre.

Norske musikere driver omfattende innavl innenfor sjangeren vi kaller svensktoppar og klisjécountry. Norske danseband har fått egne tv-programmer, og Spellemann-komiteen har gitt dem egen klasse. Jo da, det spirer og gror, og denne uka ser et nytt danseband dagens lys - med lanseringshjelp av TV2.

PK & Dansefolket ble dannet i fjor høst på Dansebandfestivalen i Seljord, etter at PK Støbakk så lyset og nye venner. Debuten «Kom nærmere...» er tuftet på den klassiske dansebandresepten, og siden man antar at publikumet er stokk konservativt, blir musikken likedan. For her står klisjeene i kø, både tekstmessig og musikalsk. Jeg tror gjerne at elskere av dansebandmusikk vil danse villig vekk etter dette. At bandet kan ha ei lysende framtid, skal ingen se bort ifra. Produksjonsmessig låter plata på høyde med alt annet innenfor sjangeren. Spillegleden er der, men akk så forutsigbart.

I vinter skal TV2 vise en dokumentarserie om tilblivelsen av PK & Dansefolket, og filmteamet har vært med på konserter samt innspilling og avslutter med platelansering i dag.