Plagiat i Dagbladet-artikkel

Journalist skrev av New York Magazine.

FLERE LIKHETER: Passasjer i Dagbladet Magasinets sak «Generasjon C», publisert 23. juni 2007, er hentet fra en artikkel i New York Magazine (innfelt), uten at magasinet er kreditert. En av tidsskriftets kilder er dessuten framstilt som en norsk blogger i Dagbladet-saken. Faksimile: Dagbladet/Nymag.com
FLERE LIKHETER: Passasjer i Dagbladet Magasinets sak «Generasjon C», publisert 23. juni 2007, er hentet fra en artikkel i New York Magazine (innfelt), uten at magasinet er kreditert. En av tidsskriftets kilder er dessuten framstilt som en norsk blogger i Dagbladet-saken. Faksimile: Dagbladet/Nymag.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sommer ble det avdekket at en tidligere journalist i Dagens Næringslivs featureredaksjon hadde plagiert og diktet i en rekke artikler i sin journalistiske produksjon for avisa.

Det har fått Dagbladet til å initiere en egen undersøkelse av artiklene til Daniel Butenschøn, som var frilanser og også leverte til Dagbladet i 2007.

En av sakene Butenschøn leverte Dagbladet viser seg å omfatte plagiat:

Sekvenser i artikkelen «Generasjon C», om unge som utleverer seg selv i sosiale medier, er avskrift fra en artikkel skrevet av tidligere kulturredaktør Emily Nussbaum i New York Magazine, og publisert av det amerikanske tidsskriftet under tittelen «Say Everything» noen uker før Magasinets sak i juni 2007.

Beklager En av kildene, en blogger som siteres i saken, er ikke en norsk blogger på 20 år, men en amerikansk på 26. I tillegg er oppbygningen av saken lik, med tre hovedinndelinger med titler tilsvarende de saken er utstyrt med i New York Magazine.

- Det er bare å beklage overfor våre lesere, og overfor New York Magazine. Vi har funnet en sak hos oss som er signert Daniel Butenschøn hvor deler av materialet - og oppbyggingen av saken - er kopiert fra det amerikanske magasinet. Vi vil også orientere New York Magazine om funnet, sier Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer