SLUTT FOR HIPSTERMAGASIN: Plan B har levert inn sitt siste nummer.
SLUTT FOR HIPSTERMAGASIN: Plan B har levert inn sitt siste nummer.Vis mer

PlanB legger ned driften

Siste nummer er levert.

(Dagbladet.no): Gratismagasinet PlanB har satset tungt på stoff om ny musikk, filmer og mote, og hatt distribusjon i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Bladet har også vært tilbudt kunder på alle landets Platekompaniet-butikker.

Men nå er det slutt.

Eier Findexa har informert de ansatte om at driften legges ned. Dette bekreftes av flere ansatte som Dagbladet.no har vært i kontakt med.

Tilbys sluttpakke
Samtidig legges også utelivsguiden The Guide ned.

Dagbladet.no kjenner til at flere ansatte har blitt tilbudt sluttpakke, eller jobb i Filmmagasinet som Findexa også eier. Nummeret som etter planen blir det siste kommer ut i desember.

Dette er også triste nyheter for gründer Duy Dinh. Han startet bladet i 1999, før han sa opp i fjor. Eks-redaktøren mener et forlag som Findexa ble feil for PlanB.

- Jeg mener at slike nisjeprodukter må få fungere i et nisjemiljø. Store forlag er ofte interessert i å nå ungdomssegmentet, men de aner egentlig ikke hvordan de skal håndtere dette. Produkter blir fort vannet ut når det skal lages noe som de skal forstå, sier Dinh til Dagbladet.no. 

Annus hipster-horribilis
2008 har vært et tungt år for gratismagasiner rettet mot en ung og urban lesergruppe.

Natt & Dag leverte for eksempel inn konkurssøknad i mai, før Innovation Media AS gikk inn og kjøpte merkenavnet.

Duy Dinh tror toget har gått for gratisaviser som gis ut i stort opplag, og som kun baserer seg på annonseinntekter.

- Dette er en forretningsmodell som nådde høyden i 1992, altså før internett. Et moderne nisjemagasin bør ha færre utgivelser, som går mer i dybden, så får nettet ta seg av det dagsaktuelle. At jeg ikke lenger tror på denne forretningsmodellen var også en av grunnene til at jeg sa opp, sier han til Dagbladet.no.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet.no å komme i kontakt med direktør Per Jensen eller Sølve Grimkelsrud i Findexa.