- Planla bortføring av barn

Popstjernen nektet straffeskyld på alle tiltalepunktene da han møtte i retten i kveld.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Alle tiltalepunktene ble lagt fram i rettsmøtet, som ble avsluttet ved 18.20-tida norsk tid. Jackson er tiltalt for utuktig omgang med mindreårig, for å ha planlagt å bortføre et barn, utpressing, ulovlig innesperring og for å ha servert alkohol til mindreårige ved fire anledninger.

Tiltalepunktet på forsøk på å bortføre et barn, løfter saken til et nytt nivå. Popstjernenen risikere 20 års fengsel hvis han blir kjent skyldig i de alvorlige anklagene mot ham.

Takket fans

- Jeg vil takke fans og min familie, og dette lokalsamfunnet for all støtte i denne tida, sa Michael Jackson i en kort kommentar etter at han kom ut av rettslokalet. Han var flankert av sin mor og far og deler av resten av sin familie og hans stab før han bak høye gjerder og under en paraply vinket til sine fans da han forlot rettslokalet i Santa Maria.

Jackson var kledd mer konservativt enn vanlig da han kom til rettslokalet i ettermiddag, og sirkuset som han satte i gang ved forrige rettsmøte, uteble. Det var også færre fans og skuelystne rundt rettslokalet denne gang.

Over 100 politifolk og sikkerhetsvakter hadde ingen problemer med å holde fans og skueslystne på trygg avstand fra popstjernen. Politiets oppfordring til Jackson om å ikke finne på noen stunt på vei inn eller ut av rettslokalet, fulgte han opp, selv om noen av hans sikkerhetsvakter forsøkte å dekke til det ene tv-kameraet som media hadde inne i lobbyen til selve rettslokalet.

Jacko-show

Showet var fullkomment da den barnesex-anklagde Michael Jackson kom vel 20 minutter for sent til sitt første rettsmøte 16. januar i år. Etter at han kom ut av retten, hvor han sa seg ikke skyldig i anklagene mot ham, danset på taket av en av bilene i hans følge foran tusenvis av fans og skuelystne.

Den 45 år gamle popstjernen kom 45 minutter før rettsmøtet skulle begynne i ettermiddag, hvor Jackson igjen nektet skyld for å ha dopet ned, seksuelt misbrukt og forsøkt å bortføre en mindreårig gutt på Neverland Ranch ifjor.

Tidenes rettsak

I natt tente fans talglys for Michael Jackson på Neverland Ranch, popstjernenens fornøyelsespark og tidligere hjem, som han sa han aldri ville sette sine bein igjen etter at politiet raidet stedet ifjor. I kveld, etter at både han og hans advokat hadde priset Santa Maria, dro han imidlertid tilbake igjen til ranchen.

Nylig fastslo en storjury at bevisene i straffesaken mot ham holder, og dermed er det klart for tidenes kjendisrettssak. Selve rettsaken er ventet å ta til først i desember.

BLID: Michael Jackson ankom retten velkledd og med et smil - om enn noe stivt.
DYTTET KAMERA: Jacko var ikke interessert i å bli filmet på vei inn i rettslokalet.