-  Planla ikke å bli skuespiller

Skuespiller Parminder Nagra (32) hadde nesten null erfaring som skuespiller da hun ble kastet inn i rollen som legestudent i dramaserien «Akutten».

-  Jeg hadde egentlig aldri planlagt å bli skuespiller. Det var helt sprøtt å få spille i «Akutten» med tanke på at jeg bare datt inn i yrket helt tilfeldig. Jeg var stor tilhenger av serien i flere år, og hver episode ga meg alltid en spenningsknute i magen, sier indisk-britiske Parminder Nagra til Dagbladet.

Sterke historier

Kassasuksessen og dramaserien som gjorde sex-symbolet George Clooney kjent og som har stukket av med 20 Emmy-priser, går nå på sin 11. sesong på TV 3 - med over 10 000 seere i snitt. -  Jeg tror «Akutten» er blitt så populær fordi den forteller sterke, men seriøse historier, og fordi publikum føler de vokser med karakterene, sier 32-åringen, som er inne i sin tredje sesong som legestudenten Neela Rasgotra på Chicago-sykehuset.

-  Jeg synes «Akutten» lykkes i å være autentisk. Det er særlig seriens realistiske fokus på det medisinske som skiller oss fra andre. Mange episoder sprer kunnskap og bevisstgjøring omkring lidelser som er ukjent for mange. Eksempelvis hvordan opptre i en nødssituasjon, eller hva skjer når brystkreften rammer? Serien setter også politiske temaer på agendaen, sier Parminder Nagra.

Men personlig kunne 32-åringen aldri blitt lege. -  Aldri i verden! Jeg hadde ikke taklet det enorme ansvaret! Det er det som er herlig med skuespilleryrket - at man kan tre inn i ulike roller og yrker uten at det er på ordentlig, sier Parminder.

Beckham-gjennombrudd

Som ganske fersk skuespiller fikk Parminder Nagra sitt gjennombrudd i filmen «Bend It Like Beckham» fra 2002. Parminder spiller hovedrollen i filmen som handler om to fotballglade venninner.

Nagras rollefigur er et fotballtalent som har store problemer med å følge opp fotballen fordi foreldrene vil at hun skal studere og skaffe seg en mann, slik som søsteren.

Nagras motspiller i filmen er Keira Knightly, som for tida er Norges-aktuell i filmen «Stolthet og fordom».