Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Planlegger å lage spillefilm av «Nemi»

Hvis Lise Myhre gir grønt lys.

KAN BLI FILM: Hvis Lise Myhre vil, kan en spillefilm om Nemi være i produksjon om noen år. Produksjonsselskapet Paradox jobber nå med utvikling av prosjektet. 
Nemi
KAN BLI FILM: Hvis Lise Myhre vil, kan en spillefilm om Nemi være i produksjon om noen år. Produksjonsselskapet Paradox jobber nå med utvikling av prosjektet. Nemi Vis mer

||| Nemi er en av tidenes største norske tegneseriesuksesser, og har hatt sitt eget blad siden 2003. Derfor er det ikke spesielt rart at Lise Myhres karakter også er svært attraktiv for filmprodusenter.

En av disse, Finn Gjerdrum i produksjonsselskapet Paradox, sysler nå med planer om å gjøre Nemi til spillefilm. Sammen med manusforfatter Birgitte Bratseth («Knerten, «Knerten gifter seg») jobber han for tiden med å utvikle et synopsis.

- Jeg synes Nemi er en kjempespennende karakter. Men en eventuell film ligger nok veldig, veldig langt fram i tid, sier Gjerdrum.

- Opp til Lise
Produsenten, som også har jobbet med filmer som «Eggs», «Hawaii, Oslo» og «Fatso», har søkt Norsk filminstitutt om utviklingsstøtte for å få laget en historie basert på karakterene og universet i tegneserien.

Paradox har sikret seg Lise Myhres tillatelse til å gjøre dette, men Myhre har foreløpig ikke gitt grønt lys for noen film.

- Vi forsker oss fram i dette materialet, men Lise må bestemme seg. Det er opp til henne og hennes agent om dette skal bli noe av, sier Gjerdrum til Dagbladet.

Hvis Myhre sier ja, kan arbeidet starte med å lage et helt manus. En ferdig film kan trolig tidligst ventes i 2012-2013.

I søknaden til Norsk filminstitutt kommer det også fram at Paradox har funnet en mulig regissør, som også skal være sparringspartner i utviklingsarbeidet.

- Spennende tanke
For Lise Myhre er det imidlertid ikke bare enkelt å la noen andre lage manus basert på Nemi-karakteren.

- Det er en spennende tanke, og noe Lise i prinsippet har lyst til å gjøre, men fram til nå har det stoppa på hennes manglende kapasitet og kvaler ved å skulle gi fra seg manusarbeidet til noen andre. Det er en figur hun naturlig nok har et veldig nært forhold til, som ikke er så enkelt for noen andre å skulle få det samme forholdet til, sier agent Håkon Strand.

SKAL BESTEMME: Serieskaper Lise Myhre skal bestemme seg om hun vil gå for prosjektet eller ikke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAL BESTEMME: Serieskaper Lise Myhre skal bestemme seg om hun vil gå for prosjektet eller ikke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han opplyser at det er flere enn Paradox som er interessert i å lage en Nemi-film.

- Hva er viktigst i forhold til en eventuell film?

- At det blir fantastisk bra! Og ikke tar en retning som ikke kjennes riktig ut for Lise og Nemis del.

Å lage en bra film tror Gjerdrum i Paradox naturlig nok at de kan klare.

- Vi håper jo å få til dette. Nemi er en karakter med trekk som jeg tror ville vært veldig spennende å jobbe med i filmsammenheng, sier Finn Gjerdrum.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media