Fyre Festival

Planlegger «comeback» fra fengsel

Bedrageridømte Billy McFarland sliter med gjeld på 226 millioner kroner.

SKANDALE: Fyre-festivalen blir stående som et symptom på vår tids aller verste tilbøyeligheter, skrev Dagbladets anmelder om Netflix-dokumentaren om Fyre Festival. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bedrageridømte Billy McFarland skylder 26 millioner dollar, rundt 226 millioner kroner, etter at han ble dømt skyldig og stående ansvarlig for storsvindel i 2018.

Amerikaneren var mannen bak Fyre Festival på Bahamas, en regelrett skandale av en kulturbegivenhet som svindlet tusenvis av billettkjøpere, leverandører og lokalbefolkning for store summer tilbake i 2017.

Nå deler New York Magazine en historie som kaster lys over comebackplanen til McFarland, som etter planen skal løslates i 2024. Han skriver nemlig på en bok, ifølge frilansjournalisten Josh Raabs beretning om kontakten med McFarland, hans forlegger Brandon Rubinshtein og kjæresten Anastasia Eremenko.

Sistnevnte startet en dialog med Raab om å lage McFarlands bok, basert på de rundt 800 sidene bedrageren skal ha skrevet bak murene.

Inspirert av børsmanipulator

McFarland skal ha fortalt Raab at han jobber med memoarer som forteller den «rå» historien om hans mange businessgeskjefter siden 2011, og inneholder også hans versjon av historien om Fyre Festival, som dokumentarene til strømmetjenestene Netflix og Hulu ikke framstilte presist nok, ifølge McFarland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer